Trainingen

Trainingen

Vanuit VTZ willen we graag dat iedere trainer van FC Purmerend een zo optimaal mogelijke training verzorgt. Voor de kinderen zo belangrijk, want hoe leuker de training hoe beter de beleving en dus hoe groter de ontwikkeling.

Vanuit de samenwerking met Ajax heeft FC Purmerend de beschikking gekregen over zeer veel trainingsstof. Daar zijn we Ajax natuurlijk zeer dankbaar voor. De VTZ heeft een samenvatting van deze stof gemaakt en ingedeeld per leeftijdscategorie. Deze oefeningen kunnen vrij toegepast worden bij de training.

Alle trainingen hebben een bepaalde opbouw. In deze opbouw vindt u de onderwerpen die per leeftijd aan bod moeten komen. Aan het begin van het seizoen willen wij deze opbouw met iedere trainer delen. Daarin maken we geen onderscheid tussen een selectie en niet selectie trainer.

De trainingen die hier staan, geven een richting aan die toegepast kan worden. De trainingen kunnen aangepast/uitgebreid/simpeler gemaakt worden afhankelijk van het niveau van de groep. Hou er wel rekening mee, een training voor de D kan niet zomaar overgeheveld worden naar de F. Andersom wel, maar dan moet er meer variatie in komen.

In de structuur van de oefeningen staan coderingen en een volgorde van de training. Dat kan een basis zijn hoe de training opgezet wordt. Een oefening kan natuurlijk veel meer inhoud hebben dan alleen een techniek of dribbelvorm. Daarom staan bij de trainingen soms een code WU, PT, TK en DR etc.

1. Uitleg
2. WU: Warming Up
3. DR: Dribbel
4. TK: Techniek
5. PT: Passen en trappen
6. AB: Aannemen bal
7. JO: Jongleren
8. CO: Combinaties
9. AW: Afwerken
10. KO: Koppen
11. LS: Loopscholing
12. PO: Positiespel
13. TA: Taktiek
14. PV: Partijvorm
15. Opruimen
16. Evaluatie


De naam van de oefening zelf is zoals deze in de Academy van Ajax staat en is gehandhaafd, daarmee kan e.e.a. bij Ajax gemakkelijk teruggevonden worden.

Indien er vragen zijn, laat het mij weten.

Succes met de trainingen.

Namens de VTZ

Eric Koster
Trainersbegeleider

F1J F2J E1J E2J D1J D2J
WU: Warming Up Link Link Link Link Link Link
DR: Dribbel Link Link Link Link Link Link
TK: Techniek Link Link Link Link Link Link
PT: Passen en trappen Link Link Link Link Link Link
AB: Aannemen bal
JO: Jongleren
CO: Combinaties Link Link
AW: Afwerken Link
KO: Koppen Link
LS: Loopscholing Link Link Link
PO: Positiespel Link Link Link
TA: Taktiek
PV: Partijvorm Link Link Link
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!