Purmerend 5

Mannen zondag, 5, 8e klasse 15

23 november 2014 12:00

RKAV VOLENDAM 8 – FC PURMEREND 5   5-2
Tegen het hoog geklasseerde Volendam speelden we echt een puike eerste helft. Volendam probeerde het spel te maken, maar bij ons stond ‘het’ goed en we kregen de beste kansen. De lat werd geraakt en niet te missen kansen werden gemist. En toen Volendam beter in de wedstrijd leek te komen was het de uitblinkende Hoessein die op links goed doorzette, de achterlijn haalde en werd aangetikt en aldus een penalty verdiende. Hij nam zelf plaats achter de bal en schoot, zoals meestal, onberispelijk raak, 0-1, op dat moment dik verdiend. Toch stonden we bij rust niet voor, Volendam kreeg een vrije trap ter hoogte van de middenlijn, maar we stonden niet op te letten en voor we het wisten lag de bal achter Sander in het net, 1-1, wat ook de ruststand werd. Na rust ging het meteen helemaal mis. Volendam kreeg een penalty, en hoewel Sander in eerste instantie redde werd er uit de rebound toch gescoord, 2-1, en vlak hierna zag onze verdediging er wederom niet goed uit, en zo stond het binnen een mum van tijd 3-1. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar toch kregen ook wij nog kansen, Martijn schoot via een Volendam-verdediger over en Danny was misschien wat te zelfzuchtig bij 2 opeenvolgende mogelijkheden. Vervolgens profiteerde Volendam opnieuw van onoplettendheden aan onze kant, en via een fraaie stiftbal werd het 4-1. De 5-1 was de mooiste goal van de dag, een zeer knappe volley belandde via de onderkant van de lat in het doel achter Sander. Tja, zo af en toe komen we wel heel erg goede voetballers tegen in de res. 8ste klasse…  Een strak (?) schot van Ivo verraste de Volendam-doelman en zo werd het nog 5-2. Al met al toch een teleurstellend resultaat, zeker na zo’n goede eerste helft. Nog 2 potjes voor de winterstop, om te beginnen volgende week thuis tegen het laag geklasseerde WBSV…