Competitie

Mannen zondag, 5, 8e klasse 13

4 oktober 2015 11:00

ZAANDIJK 4 – FC PURMEREND 5   2-4

Het was mistig, maar toch lekker weer, het grasveld was mooi en nat en de tegenstanders waren weer eens ultra-jong. Prima ingrediënten voor een lekkere pot voetbal op deze, voor Jaap iets te vroege, zondagochtend. Al snel bleken de jonge jongens van Zaandijk er best fel op te zitten, en waren wij in balbezit wel heel erg slordig. Kansen vielen er nauwelijks te noteren aan beide zijden, en als Zaandijk al eens in de buurt van Sander kwam was dat meestal na een van de vele onnauwkeurigheden aan onze kant. Wel hadden we recht op een strafschop, maar de scheids dacht aan een schwalbe van een van onze spitsen. Rust 0-0, maar deze pot zouden we toch gemakkelijk moeten kunnen winnen, was de gedachte. Na rust kwam er met Wouter wat meer voetbal in ons team, en al na 1 minuut belandde de bal op de paal na een mooi passje van Kevin op onze andere spits. Dat was een soort waarschuwing, want niet veel later was het dezelfde Kevin die de bal vanaf rechts in de verre hoek deed belanden, 0-1. Helaas zei hij zelf dat hij eigenlijk een voorzet had willen geven. Bij Zaandijk werd het er allemaal niet beter op en wij gingen wat gemakkelijker voetballen. En dat resulteerde al snel in de 0-2 door de na rust sterk spelende Freek. Niet veel later werd het zelfs 0-3 door Wouter die alleen op de keeper af ging, de hoek voor het uitzoeken had en eenvoudig scoorde. Diezelfde Wouter lanceerde even later onze andere spits en zo was het 0-4 en was de wedstrijd gespeeld. Het was wel erg jammer dat we daarna nog de 1-4 weggaven, waarna het kort voor tijd ook nog 2-4 werd. Onnodig, maar goed, weer 3 punten en met 10 uit 4 staan we op een mooie tweede plaats. (Sander, het verslag van vorige week is aangepast...;-))