Competitie

Mannen zondag, 5, 8e klasse 13

29 november 2015 14:00

FC PURMEREND 5 – ILPENDAM 5   4-3

Het stormde en het had veel geregend, maar om 14.00 uur was het droog, het C-veld was goedgekeurd, we hadden geen scheids maar wel 3 wissels en zo traden we aan tegen het dit seizoen tot nu toe laag geklasseerde Ilpendam. We begonnen goed, kregen in de eerste minuut al een behoorlijke kans, maar niet veel later was het bij kans nr. 2 wel raak, het was de in topvorm verkeerde Marcel (wie herinnert zich niet zijn fabelachtige overstapje van vorige week) die kon binnenschieten. En niet veel later was het diezelfde Marcel die, weliswaar in tweede instantie, alweer kon scoren, 2-0 binnen 5 minuten, wat een luxe weer. We waren de betere ploeg maar in het verloop van de eerste helft kreeg Ilpendam wat meer vat op de wedstrijd. Het was vooral uitkijken voor de pijlsnelle spits, die voor rust als rechtsbuiten speelde. Hij was het ook die zo halverwege de eerste helft voor de aansluitingstreffer tekende, 2-1. Gelukkig bleven wij vrij aardig voetballen, en het was Peter die op links wel heel veel ruimte kreeg en met een afgemeten voorzet Kevin kon bereiken die van dichtbij raak kon schieten. En nog voor rust was het wederom Marcel die, alweer met zijn geblesseerde rechterbeen, scoorde, zodat we met een 4-1 voorspong gingen rusten. In de tweede helft werd het allemaal snel minder. Of het door de wind kwam, of door iets anders, is lastig aan te geven, maar we konden de bal niet in de ploeg houden. De teruggekeerde Danny raakte nog wel de lat, maar naarmate de tweede helft vorderde werd ons spel slordiger en slordiger. Ilpendam profiteerde en het werd 4-2 en kort voor tijd ook nog 4-3. Tijd om af te fluiten, zou je zeggen, en dat gebeurde ook, zodat we wederom 3 punten konden bijschrijven en we nu al meer punten hebben (20) dan in het gehele vorige seizoen (19). Nog 2 potjes voor de winterstop tegen 2 sterke tegenstanders, te beginnen volgende week, ‘uit’ tegen SDOB 3.