Purmerend 5

Mannen zondag, 5, 8e klasse 13

6 maart 2016 14:00

OOSTHUIZEN 6 – FC PURMEREND 5   4-5
Zo, wat een wedstrijd! Vlak voor vertrek naar Oosthuizen bleek keeper Sander niet te kunnen keepen vanwege een kuitblessure. Wouter was min of meer de aangewezen man om plaats te nemen tussen de palen, en zo geschiedde. Het veld was zwaar en Oosthuizen was op voorhand een pittige tegenstander, ook al hadden we thuis met 3-0 van ze gewonnen. Maar de thuisploeg begon slecht. Eerst was het de zeer sterk spelende Danny die na een zeer knappe actie de bal achter de Oosthuizen-doelman wist te schieten en niet veel later strafte de eveneens sterk spelende Martijn een dramatische spelhervatting van de Oosthuizen-doelman af, 0-2 en we waren nog geen 10 minuten onderweg. En eigenlijk had het nog binnen het kwartier 0-3 moeten staan, maar Danny’s assist was net iets te hard voor Marcel, die zijn sterke linkerbeen niet voldoende tegen de bal kon zetten. Oosthuizen probeerde het wel, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet, al kwamen we vlak voor rust goed weg toen een schot van net buiten de ‘16’ ternauwernood door Wouter gekeerd kon worden. Rust 0-2, maar dat de buit nog niet binnen was leek duidelijk. Oosthuizen kwam furieus uit de kleedkamer, ze schroefden het tempo behoorlijk op en we werden in het eerste kwartier na rust behoorlijk overlopen. En helaas leidde dat tot liefst 3 goals, waarbij Oosthuizen wel wat fortuinlijk was, zo was er een van richting veranderd schot waardoor Wouter kansloos was en kwam de derde goal via de lat voor de voeten van een van de Oosthuizen-aanvallers, en zo stonden we opeens met 3-2 achter. Er was vrees voor een forse nederlaag, maar Oosthuizen bleek hun hoge tempo toch ook niet te kunnen volhouden en wij kwamen er steeds meer uit. En bij een van deze uitvallen werd Martijn binnen de beruchte lijnen neergelegd, de eigenlijk best goed fluitende scheidsrechter zag vanaf de middenlijn dat het een strafschop was, en wie anders dan Hoessein schoot de bal onberispelijk binnen, 3-3. Niet veel later werd het zelfs 3-4, een scherpe corner van Hoessein kon bij de tweede paal door Danny worden binnengekopt. Oosthuizen drong aan en uiteindelijk kregen ook zij, min of meer onvermijdelijk maar toch ook niet geheel onterecht, een strafschop. Wouter koos de verkeerde hoek en het was weer gelijk, 4-4. En terwijl de meesten dachten “Fluit maar af”, en de scheids aangaf dat de laatste minuut was ingegaan kwamen wij nog een keer in de ’16’ van Oosthuizen, en met wat geluk caramboleerde de bal via Martijn uiteindelijk het doel in, en zo wonnen we op de valreep met 4-5! Een heel fijne overwinning, loon naar werken, een teamprestatie, en zo zijn er vast nog wel een paar clichés te bedenken. En zo hebben we dit seizoen 6 punten  gepakt van Oosthuizen, bijzonder lekker natuurlijk... Volgende week spelen we weer eens thuis, dan om 14.00 uur tegen WBSV.