Purmerend JO11-4 - Westzaan JO11-2

24 september 2016 10:00

Danny

Onbekend

10 uur in de ochtend, zonnetje schijnt lekker, jongens druk in de kleedkamer, ze hebben er zin in, Danny als scheidsrechter (hartelijk dank), kan het eigenlijk nog wel fout gaan!

Vandaag stond de wedstrijd JO11-4 tegen Westzaan J011-2 op het programma, op voorhand een moeilijke wedstrijd, Westzaan had immers nog de volle 100 % score behaald in de voorgaande wedstrijden, maar resultaten uit het verleden ……………………………
Om 10 uur precies begonnen onze jongens aan de wedstrijd, ze zaten er meteen fel op en gunde de tegenstander geen tijd om na te denken , de eerste kans was al heel gauw een feit maar ging er nog niet in, na ongeveer 10 minuten sterk aandringen viel het eerste doelpunt, Jamie brak door op rechts en haalde van afstand verwoestend uit, yes 1-0. Ook na dit doelpunt bleven we de druk erop houden. Dit resulteerde nog voor de rust in de 2-0, wederom was het Jamie die van afstand doel trof. Vanaf dit moment zag je de koppies al wat gaan hangen bij de tegenstander, de leider van dit team kwam tijdens de eerste helft naar mij toe om te vragen of dit de JO11-4 was, zij hadden het gevoel dat ze op het verkeerde veld stonden te spelen, ze waren niet gewent dat ze van de mat gespeeld werden. Dit is een groot compliment voor jullie.
Nog voor de rust hadden we de wedstrijd definitief in onze zak kunnen steken, echter waren we wat ongelukkig in de afronding en hield de keeper ook nog wel wat tegen.
2-0 was de ruststand en we gingen met opgeheven hoofd naar de kleedkamer, ze hadden wel een bekertje limonade verdient. In de rust aangegeven gewoon zo door te gaan, de tegenstander vastzetten en de stand verder uitbouwen.
Nog maar net aan de tweede helft begonnen kreeg Westzaan toch een heel klein kansje, maar Dean was paraat. Kan ik er gelijk bij vertellen dat dit de laatste keer was in de 2
e helft dat Dean een bal op doel heeft gehad.
FC Purmerend JO11-4 ging in de tweede helft gewoon verder waar het de eerste helft gestopt was, heerlijk positie spel, schitterende acties, heerlijk fanatiek, het was echt smullen voor de toeschouwers langs de lijn en je zag dat de jongens er zelf ook van genoten.  Riyad bouwde de stand keurig netjes uit met een puntertje naar 3-0, waarna Thijmen de 4-0 dan wel niet tegen de touwen werkte maar in ieder geval wel over de lijn . De 5-0 kwam weer op naam van Jamie een doelpunt gemaakt met zijn linker (chocolade been). Ook in de 2
e helft hebben wij best nog wat grote kansen gemist, maar Jongens wat hebben wij (alle toeschouwers) van jullie genoten. Westzaan is vandaag compleet van de mat gespeeld door jullie. Als ik een man of The Match moet kiezen dan kies ik voor: het gehele team, dit hebben jullie met z’n allen gedaan. Klasse gespeeld, dit kwam heel dicht bij de perfecte match.
Rest mij nog om te zeggen dat het vandaag Hoey en Timo hun laatste wedstrijd was voor dit Team, Hoey ziet zijn keepers droom in vervulling gaan en Timo gaat zijn geluk in een ander team beproeven. Ik wens jullie beide veel succes en bedankt voor de leuke tijd dit het team met jullie heeft gehad.

Gerrit