Purmerend 5

Mannen zondag, 5, 8e klasse 05

9 april 2017 10:00

WSW 3 – FC PURMEREND 5   6-2
Het was vroeg, maar het dreigde erg mooi weer te worden, en het hoofdveld van WSW lag er redelijk bij. Maar we begonnen veel te slap, WSW hanteerde veelal de lange bal en daarmee hadden we achterin de nodige moeite. Niet helemaal uit de lucht viel dan ook de 1-0, een voorzet vanaf rechts werd niet door iedereen op de juiste waarde geschat en bij toeval hobbelde de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Aanvankelijk konden wij weinig potten breken en wisten wij slechts sporadisch op de WSW-helft te komen. Maar naarmate de eerste helft vorderde werd het bij het toch helemaal niet zo heel sterke WSW wat minder en kwamen wij wat meer aan voetballen toe. Na goed doorzetten van Freek en Martijn wist laatstgenoemde uiteindelijk zelfs de gelijkmaker binnen te prikken. 1-1 werd ook de ruststand en er was eigenlijk niets aan de hand. Na rust maakte Kevin zijn rentree na enkele weken blessureleed en kwam ook Ivo binnen de lijnen. We werden wel wat slordiger maar de beste mogelijkheden waren voor ons, Kevin stuitte op de WSW-doelman en Freek kopte rakelings langs de voor ons verkeerde kant van de paal na een puike corner van Kevin. Maar de goal viel aan de andere kant, er werd matig verdedigd en van dichtbij kon de 2-1 worden binnen gewerkt. Nog geen 2 minuten later werd het ook nog 3-1 uit een corner. Hierna waren we het helemaal kwijt, er lukte niets meer en we konden de bal niet meer naar de juiste kleur spelen. Het werd 4-1, 5-1 en zelfs de 6-1 werd achter de arme Roald geschoten. Marcel redde nog de eer van de tweede helft door vlak voor tijd van dichtbij voor 6-2 te zorgen. Al met al een tweede helft om zo snel mogelijk te vergeten. Volgende week is het Pasen en de week daarna staat de verre uitwedstrijd tegen DWOW op het programma.