WSV 30 JO11-2 - Purmerend JO11-4

Onder 11 zaterdag, JO11-4, 5e klasse 10

29 april 2017 8:30

Onbekend

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2016 – 2017. Een uitwedstrijd in Wormer tegen de plaatselijke WSV.
Het was vroeg vandaag de aftrap vond plaats om 08:30, door de mei vakantie moesten wij vandaag onze vaste keeper Dean missen. Om toch een kans te hebben vandaag toch maar besloten om een veldspeler in de goal te zetten. De eerste helft had Jamie zich als vrijwilliger opgeworpen. Tevens hadden wij vandaag een gast speler vanuit de JO10-2 Yoran.
Hoe ging het in de wedstrijd, nou het ging niet echt goed, de tegenstander stak veel meer energie in de wedstrijd en eigenlijk liepen wij vanaf minuut 1 achter de feiten aan.

Het was eigenlijk niet eens dat WSV zo goed was maar ze speelde wel als een team, en dat was nu precies hetgeen wij vergaten te doen.
Onze middenvelders bemoeide zich wel met de aanval maar bij balverlies bleven deze lekker staan wachten totdat de bal weer hun richting op kwam. Dit tot gevolg dat onze 3 mans verdediging keer op keer tegen een grote overmacht stond te voetballen. Het kon lang goed gaan maar er moest toch een moment komen dat deze laksheid afgestraft zou worden en dat gebeurde ook , na zo’n 10 minuten lag het eerste balletje in het netje, een corner werd voorgegeven en keurig ingekopt door de grootste speler van de tegenstander die gedekt werd door een van onze kleinste, dat kan slimmer en beter .

Helaas hadden wij deze dure les nog niet echt in ons opgenomen want de volgende corner leverde het zelfde resultaat op. En stonden wij met 2-0 achter.  Als coach hoop je dan dat de schade tot 2-0 beperkt zou blijven zodat er in de rust nog was recht gezet kon worden. Maar helaas viel luttele seconden voor het rust signaal de 3-0. Er Was dus heel veel werk aan de winkel.

In de rust aangegeven dat wij als team moesten voetballen en bij balbezit naar voren opschuiven en bij balverlies naar achteren. Indien hier geen gehoor aan werd gegeven zou ik het hele middenveld in de verdediging zetten en de verdediging op het middenveld, zodat ze zouden voelen hoe is het om in de steek gelaten te worden.

Gelukkig bleek het “dreigement” te werken als een rode lap op een stier, vanaf de eerste minuut in de 2e helft zat er pit in het team, werd er gestreden voor elke bal en de taken goed uitgevoerd. Het was nu wachten op de goal van ons en die viel ook na zo’n 10 minuten in de 2e helft, wel een curies doelpunt van Riyad, de bal belande op de lat stuiterde het veld weet in maar door het effect vloog de bal alsnog  in  de goal en ook weer direct uit de goal omdat er een gat zat in het net.
Pas na een halve minuut discussiëren waren alle betrokkenen er over eens, het was een doelpunt, 3-1. En er was nog genoeg tijd.
We waren nu echt beter dat de tegenstander, deze kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, en onze gelegenheid keeper in de 2e helft , Joey,  had niet veel te doen. Het was wachten op de volgende goal van ons en die viel dan ook, schitterend ingeschoten door Jamie en we roken weer ‘bloed’en gingen furieus op zoek naar de 3-3 , echter vergaten wij nog precies 1 keer om mee terug te verdedigen met als resultaat de 4-2. En de tijd begon te dringen.  Gelukkig kreeg vlak na deze goal Jamie het op zijn heupen en haalde verwoestend uit en het was toch weer spannend geworden 4-3.

De overige minuten van het duel waren bloedstollend, konden wij alsnog gelijk komen, de kansen hadden wij , genoeg zelfs. En in de laatste minuut stonden Thijmen en Jamie alleen voor de vijandelijke keeper en zou een tikkie breed genoeg zijn geweest om de gelijkmaker binnen te schuiven, echter besloot onze spits anders en ging voor zijn eigen kans, helaas voor hem en ons belande de bal net aan de verkeerde kant van de paal.
Kans verkeken en wedstrijd gespeeld, 2e helft zeer verdienstelijk van onze kant en toonde aan als we in de eerste helft ook zo zouden hebben gespeeld we absoluut niet verloren hadden. Maar ja dat is achteraf. Hopelijk nemen de boys dit weer meer voor de volgende wedstrijd.

De competitie zit er op, in het klassement zijn jullie geëindigd op de 2e plaats en dat is voor dit team toch echt een puike prestatie, misschien had er zelfs nog wel meer in gezeten, als……… .
Ik heb dit seizoen van jullie genoten en vond het een hele leuke groep, waar zeker nog heel veel rek in zit.

Allen bedankt en nog ff lekker scherp blijven voor de toernooien welke jullie nog gaan spelen.

Gerrit