Bikkels van de MO11-1 ijskoud winnaars tegen St. West Frisia

ST West Frisia/Dindua MO11-1

Competitie

Meisjes onder 11, MO11-1, 2e klasse 03

9 december 2017 10:00

We hadden er geen rekening meer mee gehouden. Het was belabberd weer geweest, met sneeuw en hagel en ijs en andere ellende en op Voetbal.nl floepte de ene na de andere wedstrijd in onze poule op AFGELAST. Daarom was de verrassing des te groter dat onze wedstrijd de ochtend erna gewoon doorging. Er moest wel nog even snel een donderspeech geschreven worden, want dat had ik de avond ervoor niet gedaan. Ach, dat hebben die meiden van de MO11-1 ook helemaal niet nodig. Ze vinden het wel fijn om af en toe lekker te kletsen op het veld, maar als ze er moeten staan, dan staan ze er normaal gesproken ook.

Al snel het betere team

Het moet gezegd, de velden bij FC Purmerend zagen er vandaag heel netjes uit. Dit, terwijl bijvoorbeeld bij Purmersteijn alles vandaag was afgelast. Het is dan ook maar goed dat wij aan de zonnige kant van Purmerend spelen! We moesten vandaag Ivana en Kimberley jammer genoeg missen, maar Charissa zou vandaag ons team versterken. Een wedstrijd tegen een team met de onuitspreekbare naam St. West Frisia/Dindua, dat op de zesde plaats staat in onze competitie. De nummer 4 tegen de nummer 6, hoe zou dat gaan aflopen? We hadden vorige week gezien dat onze meiden het lastig vinden om het spel te moeten maken tegen een team dat duidelijk minder is en dat ze eigenlijk beter spelen als ze er tegenaan mogen in een wedstrijd met een team dat ongeveer van vergelijkbaar niveau is.

Met dat vergelijkbare niveau bleek het echter al snel mee te vallen. St West Frisia/Dindua heeft een paar meiden die het spelletje aardig onder de knie hebben, maar ook heel wat meiden die het moeilijk vonden om tegen onze felle dames te spelen. En fel waren ze. Waar het vorige week vooral bijna misliep op de inzet, daar dook de MO11-1 van FC Purmerend er vandaag vanaf de allereerste seconde bovenop. De eerste tien minuten heeft de bal onze helft van het veld niet gezien en toen stond het al 1-0 voor ons. Madelief schoot een corner mooi hard voor het doel, waarna deze via een been van een tegenstander het doel in verdween. Niet de eerste keer dat dit seizoen dat deze manier van corners nemen succesvol was. Hierna kwam St. West Frisia/Dindua er langzaam maar zeker een beetje uit, maar Noa werd niet heel erg op de proef gesteld. Dit gaf de meiden in onze verdediging de kans om er regelmatig uit te komen.

Achterin alles op slot
Ons team is er erg op gesteld om de pot achterin goed dicht te houden, met als gevolg dat we soms wel drie meiden achterin hadden staan, met geen tegenstander in de buurt. De zogeheten Theekrans Tactiek. Vandaag waren ze dan voorzichtig wel te bewegen om hun veilige haven te verlaten en zo nu en dan mee naar voren te gaan. Dit resulteerde in het tweede doelpunt. Demy maakte een mooie actie langs de lijn en speelde de bal door de benen van een tegenstander naar Madelief. Zij was weer direct trefzeker. 2-0! Vlak hierna maakte Charissa er na een mooie actie 3-0 van.

Alom tevredenheid in de kleedkamer dan ook. Alle meiden hadden zich in de eerste helft van hun beste kant laten zien. In de tweede helft kwam St. West Frisia/Dindua er wel meteen beter uit. Een van hun aanvalsters kwam een paar keer redelijk in de buurt van ons doel en Noa moest zowaar een paar keer in actie komen. Ze deed dit prima en alert en wist zo heel netjes haar doel schoon te houden. Het is wel zo dat het bij een paar van dit soort acties bleef. Demy was vandaag namelijk praktisch niet te verslaan in de verdediging. Bijna elke keer dat een van onze tegenstandsters in de buurt van ons doel kwam was zij paraat om de aanval te onderbreken. Ze deed dit met een timing en inzicht die simpelweg heel indrukwekkend zijn, zeker als je nagaat hoe kort ze eigenlijk nog maar voetbalt. De meiden van het andere team werden er dusdanig moedeloos van dat ze op gegeven moment maar van afstand begonnen te schieten.

Meiden om trots op te zijn
Maar Demy was niet de enige die op dreef was. Jayda en Siomara toonden enorme inzet in de verdediging. Ze hielden de meiden van het andere team goed in de gaten en je ziet ze elke week beter worden. Het zijn daarnaast sterke meiden die zich niet zomaar opzij laten zetten. Dit zijn dingen waar we veel op trainen en die ons team ook een voordeel geven. Sara is ook een meisje die het aandurft om stevig een duel in te gaan. Er werd door de ouders van onze tegenstander af en toe een beetje gemopperd als een van hun meiden weer van de bal werd geduwd, maar goed, dit is wel voetbal en dan mag je er best af en toe eens in kleunen. Daar komt bij dat onze meiden altijd heel eerlijk spelen. Gelukkig hebben we in Wiljan een prima scheidsrechter die dit soort dingen heel goed aanvoelt. Sara was op haar beurt sowieso goed op dreef vandaag. Ze heeft duidelijk zicht op het spel, wist ballen af te pakken en acties te maken. Liona had het wat moeilijker vandaag. Ze toonde inzet en had een paar goede acties, maar was door een stevige verkoudheid snel buiten adem. Toch bleef ze dapper doorgaan, net als Charissa trouwens. Ook zij was flink verkouden, maar bleef de verdediging van St. West Frisia/Dindua bestoken. Dit leidde ertoe dat ze kort in de tweede helft de 4-0 maakte. Het was Demy die haar perfecte wedstrijd dan nog bekroonde met een doelpunt aan het eind van de tweede helft. Ze was al een paar keer eerder door de verdediging van onze tegenstander gelopen maar zag dit nu eindelijk bekroond met een doelpunt. 5-0! Daarmee was de koek ook wel een beetje op. Niet verwonderlijk, want het was nog steeds behoorlijk koud en er viel af en toe wat regen en hagel naar beneden. Toch heeft geen enkele van onze speelsters ook maar een enkele keer gepiept over het weer, zo genoten ze van hun super wedstrijd.

Het was jammer dat Tamara deze wedstrijd niet met haar eerste doelpunt wist te bekronen, alhoewel ze daar wel een paar keer heel dichtbij was. Ze kroop steeds meer naar voren toe en wilde duidelijk scoren, maar als ze zich zo in blijft zetten gaat dit ook zeker een keer gebeuren binnenkort. Madelief was weer de ideale spits. Klaar om de bal er in te prikken als deze in kansrijke positie voor haar voeten kwam. Haar doel was om tijdens het gehele seizoen 2017/2018 in totaal 15 doelpunten te maken, maar dat mag denk ik best wel een beetje naar boven bijgesteld worden! En Noa had een hele saaie eerste helft, maar liet in de tweede helft zien dat ze er staat als het moet. Er waren twee acties van de tegenstanders waarbij we de tegengoal eigenlijk al bijna telden, maar waar zij weer ijzersterk was. Mooi om te zien hoe ze zich dapper voor aanstormende aanvallers gooit.

Nou. 5-0! De zevende overwinning van het najaarsseizoen! Met een overwinning in de beker en een oefenwedstrijd erbij hebben we er nu al negen gewonnen. Als je dan nagaat dat we op de 4e plek zijn geeindigd, dan mag iedereen die bij dit team betrokken is toch vooral heel erg trots zijn op hun meiden. Dit had waarschijnlijk niemand verwacht toen we 4 maanden geleden met deze topmeiden begonnen. Nu nog 1 afscheidswedstrijd voor Ivana, die we allemaal heel erg gaan missen, en dan duiken we in januari de zaal in. Nadat we overigens op 8 januari mee hebben gedaan aan het nieuwjaarstoernooi bij Purmersteijn. Ik denk dat die er wel op gebrand zijn om wat zaken met ons recht te gaan zetten ;-)