Zaterdag 20 september 2014: Purmerend E4 – De Rijp E2: 4-2

4 - 2

Rijp (de) E2

E-pupillen zaterdag, E4, 3e klasse 05

20 september 2014 10:00

De eerste winst van het seizoen is daar. Met een hele goede eerste helft maar een zeer matige tweede helft, zoals het scoreverloop ook wel aangaf.

We begonnen met overwicht en kregen al gauw twee tot drie kansen. Het was Rico die de score wist te openen: 1-0.  Maar, mannen, we moeten de verdediging niet verwaarlozen natuurlijk! Komen we nog op terug. Jamie moest af en toe weer een GRJ-tje maken. Maar na een mooie combinatie van Wout en Taha was het Shiven die de score op 2-0 bracht.

Iets later ging Aram nog een keer goed door, paste op Nick die nagenoeg op de achetrlijn stond, een tikkie naar Taha en de 3-0 stond op het bord. Met een bal op de kruising van Aram was de eerste helft voorbij.

We zagen goed spel, goede passes, goed overnemen en gingen met een gerust hart de rust in.

Maar dat pakte anders uit. Tim scoorde bijna in eigen doel (per ongeluk natuurlijk) en het leek wel of De Rijp kansen rook. Ze werden sterker en wij liepen een beetje als de bekende kippen zonder kop op het veld rond, alsof de eerste helft nooit bestaan had! Het werd 1-3, het werd 2-3. Waar gaat dat heen, dachten we langs de lijn.

Maar gelukkig werd de stand iets beter door de 4-2. Er kwam weer iets meer rust, weer iets beter kijkwerk. Nick kreeg een paar goede kansen maar had zijn dag niet. Wout gaf een hele goede pass aan zichzelf ... maar liep toen te lang door. Aram raakte het zijnet nog (aan de buitenkant, jawel) na een corner van Rico en toen klonk het eindsignaal.

Jongens, zoals de eerste helft ging, zo moet het. Kijken , positie spelen, positie overnemen, heen en weer tussen verdediging en aanval. Maar ook nog een paar tips: blijf altijd achter je man, hap niet te snel, en ... laat het schoppen naar bewegende lichaamsdelen achterwege – is niet netjes, niet doen. Incasseer, sta op, loop weg. Scheidsrechter beslist en soms is dat niet wat jij wil, maar ja, dat gebeurt wel vaker. Ik wil nu naar Ibiza maar dat gaat ook niet door.