4 - 4

Purmerend JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 3e klasse 05

27 september 2014 8:30

Jongens, jongens, jongens – de eerste helft was een drama; in de tweede helft hebben jullie je keurig teruggeknokt in de wedstrijd.

In de eerste minuut begon Rico al meteen met een strakke terugspeelbal op Jamie die (met geleende pet) recht in de zon keek! Martijn was de eerste die een goede kans aan de andere kant kreeg maar het schot werd gekeerd. Na twee reddingen van Jamie kwam er een corner voor Marken na een dekkingsfout van Rico en daaruit viel de 1-0.

Geheel kansloos waren we nou ook weer niet; Shiven kreeg een goede kans maar schoot recht op de keeper af. Het waren Aram en Taha die na een mooie combinatie de stand op 1-1 wisten te brengen.

Groot onrecht werd Rico (weer!) aangedaan toen de scheidsrechter floot voor een overtreding. Na een korte discussie (!) wist de tegenstander het spel te hervatten en meteen 2-1 te scoren. En dat is meteen het bewijs, jongens. Gefloten? Omdraaien en weglopen en je met het spel bezig blijven houden. Alle andere zaken leiden af en brengen je uit je concentratie. Kwestie van karakter en mentaliteit. Werk eraan! Het maakt je tot betere voetballers.

Na nog een mooie actie van Aram was het onze spits Nick die een hele mooie kans kreeg, min of meer voor open doel, maar het was te vroeg in de morgen.

Na nog een dekkingsfout achterin werd het 3-1. Maar ook nu nog kansen voor FC. Rico nam een corner en kreeg de bal keurig bij Nick maar die miste helaas. En omdat een corner van ons niet over de verdedigers van Marken geschoten werd, kon Marken snel uitvallen en de ruststand op 4-1 zetten.

Na rust een ander beeld! (Gelukkig maar.) Het waren Aram en Taha die weer zo dicht bij elkaar stonden in het doel van de tegenstander dat het moeilijk te zien was wie er nu eindelijk de 2-4 scoorde. We houden het op Taha (met excuses aan Aram als het andersom was).

Daarna had Marken op 5-2 kunnen komen maar één van hun eigen verdedigers stond in de weg in ons doelgebied. Een goed schot van Tim deed de bal belanden bij Aram die Shiven in stelling bracht en het was 4-3.

Er was een H(ele) GRJ voor nodig en de lat om nog een tegendoelpunt te voorkomen en toen was het jagen op de gelijkmaker en die kwam. Wederom een goede schop van Tim, dit keer naar Nick en nu was het gelukkig wel raak met een goed laag schot dat via de paal het doel trof:  4-4. Heel knap teruggeknokt van een achterstand tegen jongens die toch gemiddeld zeker weer een kop groter waren.

Jongens: nog een tip (behalve die strenge aan het begin, Rico!): als je schiet, kijk dan waar je naartoe schiet; een pass moet in de voeten of vlak voor je medespeler komen – dan kan er wat mee gedaan worden. Nu wordt er veel te veel gewoon maar weggeschopt. Misschien iets voor de training? Martijn mag het dan voordoen – die doet het vaak al prima. (Anderen ook hoor, soms!)

Verder af en toe goed positiespel gezien, goede individuele acties en volgende week maar weer eens voor de overwinning gaan lijkt me, TWEE HELFTEN LANG GRAAG!