Team-informatie

Welkom op de teampagina van de MO13-1 van FC Purmerend!

8 februari 2020
MO13-1 uit tegen Jong Holland, een ploeg waarvan we 2 x hadden gewonnen in de najaarscompetitie. Wegens afwezigheid van Hailey, Noa en Tamara kregen we hulp van Marinda, Elisa en Nighesty. De tegenstander was veel sterker dan vorige keer door 2 andere spelers, die wel heel jongensachtig waren. Lina was niet tegen ze opgewassen en ook Elisa niet; alleen Nighesty bleef overeind. Toen was echter de schade al opgelopen, de ene speelster slalomde door onze 16 meter en knalde de bal in de kruising. We speelden echter prima, er werd goed gecombineerd en Ilsa maakte een fraai doelpunt dat vreemd genoeg wegens buitenspel werd afgevlagd. Het niveau van de wedstrijd was hoog, maar we kwamen in de 2e helft wel 2-0 achter. Daarna werden we sterker en schoten we 2 x binnen 5 seconden op de lat, maar een treffer zat er niet in vandaag. Een prima wedstrijd, maar een verlies met een bijsmaak.

1 februari 2020

De MO13-1 speelde thuis tegen Westfriezen, in de storm, op het D-veld(!), onder waardeloze omstandigheden. Westfriezen was de enige ploeg die ons punten had afgesnoept in de najaarscompetitie, dus we moesten aan de bak. Deze tegenstander was echter niet Hoofdklassewaardig, wat zij deden leek helemaal nergens op. Wij probeerden te combineren maar dat bleek lastig onder de barre omstandigheden. In de rust was het nog 0-0 en in de 2e helft scoorde Hailey met een fraaie knal van afstand de 1-0. We waren dichtbij meer goals, maar het lukte steeds net niet.
De overwinning was wel lekker en volledig terecht!

25 januari 2020

De MO13-1 is na het kampioenschap in de najaarscompetitie ingedeeld in de Hoofdklasse. Het is nog maar de vraag of we iets te zoeken hebben in deze klasse, omdat er onder onze speelsters een flink niveauverschil is èn we geen vaste keepster hebben. Vandaag kon Marinda gelukkig ons doel verdedigen tegen wellicht één van de sterkte ploegen in onze competitie; Kadoelen MO13-1. De eerste helft stonden we behoorlijk onder druk en merkten we duidelijk het verschil met de 1e klasse op het gebied van snelheid van handelen, scherpte, tempo en technische vaardigheden. We konden er niet veel meer tegenover zetten dan keihard te werken en dat was goed om te zien. Door een ongelukkig moment kwamen we voor rust 0-1 achter. In de 2e helft kwamen we meer aan voetballen toe en was de wedstrijd in evenwicht. Onze achterhoede won veel duels maar dat gold ook voor de achterhoede van Kadoelen. Onze eerste ervaring in deze klasse was enigszins teleurstellend door het verlies, maar aan de andere kant zijn we absoluut niet weggespeeld. Op naar volgende week.