Wat is Club van 50?

Wat is de “Club van 50”

De “Club van 50” is niet zozeer een club waarin 50 mensen zitten of waarvan de leden minimaal 50 jaar zijn. De “Club van 50” is een partnerschap met de vereniging.

Iedereen die zich aansluit bij de “Club van 50” betaald jaarlijks 50 euro (of een veelvoud van 50 euro).

De inkomsten worden in principe gebruikt voor de jeugd. In overleg met de “Club van 50”-leden kan dit ook een investering zijn in projecten van FC Purmerend (Vereniging) met een algemeen doel.

De opbrengst zal dus niet worden besteed aan een trainingskamp voor de selectie of om achterstallige rekeningen mee te betalen, maar om de gehele jeugdafdeling  te steunen of een project waarmee kostenbesparing op lange termijn kan worden gerealiseerd. Uiteindelijk is dit aan de “Club van 50” leden om dit te bepalen.

Wat krijgt de “Club van 50”-leden ervoor terug?

Het allergrootste pluspunt van de “Club van 50“ is dat juist zij mogen bepalen waar het geld aan wordt uitgegeven. Voorstellen zullen bij de “Club van 50” leden worden neergelegd en op basis van meerderheid van stemmen wordt een doel gekozen.

Zijn er nieuwe ballen of trainingsmaterialen nodig voor alle jeugdteams (buiten de gebruikelijke verenigingsbudget)? En is de meerderheid van de leden het daarmee eens dan zal hier een bedrag in worden geïnvesteerd.

Maar er kan bijvoorbeeld ook een bijdrage geleverd worden aan duurzame investeringen/projecten welke opgestart worden binnen de vereniging.

Bovendien steun je FC Purmerend, waarbij iedereen binnen de vereniging u dankbaar voor zal zijn. Op het nieuwe “Club van 50”-bord (hangt reeds in de kantine) zal de naam van elke “Club van 50” lid worden vermeld.

Voor wie is de “Club van 50”?

Deze vraag is eigenlijk simpel te beantwoorden, want de “Club van 50” is voor iedereen. Van jong tot oud, voor leden en niet-leden van FC Purmerend. Hoeft ook niet perse een individu te zijn, kan ook bijvoorbeeld een team zijn.

Het gaat erom dat diegene die lid wil worden van de “Club van 50” de vereniging graag wil helpen. Zij dragen FC Purmerend een warm hart toe en kunnen op deze manier ook meepraten over de investeringen die de club doet. Enige vereiste is dat de deelnemer jaarlijks €50 betaalt. Uiteraard mag dat ook meer zijn.

Elke €50 die een lid betaald heeft levert één stem op. Die stemmen zijn van belang voor het kiezen van het kiezen van het meest geschikte project. Uiteraard mag iedereen zoveel mogelijk investeren in de “Club van 50”. Om de stemming eerlijk te houden mag er per persoon/inschrijving (kan ook een team zijn) niet meer dan drie stemmen worden uitgebracht. Zo voorkomen we dat er één “Club van 50”-lid is, die die veel kan bijdragen, maar die ook alles kan/wil beslissen.

Wie is er verantwoordelijk voor de “Club van 50”?

Uiteraard zou men de verantwoordelijkheid bij het dagelijks bestuur van FC Purmerend kunnen neerleggen, maar er is voor gekozen om dit niet te doen. Bovendien is het niet eens zo gek om geheel buiten het bestuur om eens te gaan denken over nieuwe projecten, projecten waar het bestuur misschien niet eens aan heeft gedacht.

Of die in de ogen van het bestuur niet belangrijk of minder van belang zijn, maar die in de ogen van de leden juist wel van belang zijn. De oprichters nemen samen met vier personen, t.w. 2 personen van de meisjes/dames afdeling en 2 van de jongens/ herenafdeling, zitting in het bestuur van de “Club van 50”.

Het “Club van 50”-bestuur zal alles regelen (o.a. bijeenkomsten en/of stemmen via e-mail) en zorgen er ook voor dat de projecten/doelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd/gerealiseerd (waar nodig in samenspraak met het dagelijks bestuur van FC Purmerend). Bovendien verzorgt het “Club van 50”-bestuur de communicatie naar de “Club van 50”-leden en is er een link rechtstreeks naar het dagelijks bestuur van FC Purmerend, zodat er wel afstemming plaatsvindt.

Het dagelijks bestuur zal voorstellen alleen (kunnen) afkeuren/afwijzen, wanneer deze i) strijdig zijn met het algemeen beleid van FC Purmerend en/of ii) conflicterend zijn met andere gaande of ingeplande initiatieven. In praktijk zou dit hypothetisch moeten zijn, daar voor definitieve besluitvorming binnen de “Club van 50” het dagelijks bestuur op de hoogte zal worden gebracht van de diverse voorstellen. Tevens is het mogelijk dat leden van het bestuur, op persoonlijke titel, “Club van 50”-lid wordt.

Wij rekenen op veel “Club van 50”-leden.

De oprichters,

Amanda Peijters en Nel Persenaire.

NB: Carry Kool-Witteman heeft zich reeds aangeboden, namens de Vrouwen- & Meidenafdeling, dus wij zijn nog op zoek naar 3 vrijwilligers om zitting te nemen in het “Club van 50”-bestuur. Nog 2 namens de jongens/ herenafdeling en nog 1 vrijwilliger namens de Vrouwen- & Meidenafdeling.
Wie-o-Wie.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar vrijwilligers@fc-purmerend.nl