Clubfotograaf

Binnen FC Purmerend hebben we met Jeroen Otten een huisfotograaf, welke bij verschillende activiteiten, maar met name met wedstrijden langs de lijn zit om foto’s te maken. Jeroen loopt al vanaf 2001 bij FC Purmerend in de rondt. Hij is begonnen als Assistent-trainer van de A1. Na een aantal jaar werd hij aan de technische staf van de heren selectie toegevoegd. In 2009 heeft hij de club even verlaten en ingeruild voor de Fan Club Barcelona. Bij de Nederlandse fanclub van de FC Barcelona was hij redactielid voor het magazine. Voor 1 van zijn artikelen over de toenmalige Barça B jeugd wilde hij wel een paar fotootjes maken voor de spelers. Tot zijn grote verbazing kreeg hij een perskaart en zat hij met zijn camera tussen de andere persfotografen. De fanclub was enorm verbaasd over de kwaliteit van de foto’s en Jeroen wist zelf niet, dat hij deze kwaliteiten had. Dus vroeg de Fan Club Barcelona hem, om vaker foto’s te maken bij wedstrijden, van het grote Barcelona. Zo was zijn eerste wedstrijd van het eerste elftal van Barcelona, een vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli.  Daarna volgde nog vele wedstrijden van zijn grote liefde Barça die hij mocht fotograferen, waaronder 2x tegen Ajax.

Ruimt twee jaar later gaf zijn zoon Thomas te willen voetballen. Hij was nog een paar maanden te jong voor de F’jes, maar Jeroen wist dat er bij FC Purmerend kabouter voetbal was. Thomas werd aangemeld bij FC Purmerend en daarmee was Jeroen ook weer terug bij de FC. Hij wilde eerste nog alleen maar kijken naar de wedstrijden van zijn zoon, maar na een paar maanden, stond hij toch de f10 van FC Purmerend te trainen en te coachen, omdat er niemand anders dat wou doen. Toch ging het trainen/coachen van een team niet echt samen met zijn reizen naar Barcelona om foto’s te maken. Daarom besloot Jeroen een stap terug te doen en ging door als assistent-trainer. Maar hij wilde zijn kwaliteiten als Fotograaf ook inzetten bij de club waar Jeroen al zo lang rondliep. Zo begon hij eerst foto’s te maken bij wedstrijden van zijn zoon en later is hij in overleg getreden met de voormalig voorzitter Erik Kammeijer.

Sindsdien heeft FC Purmerend een heuse Club fotograaf en is niet alleen Jeroen, maar zijn zoon Thomas al vaak langs de lijnen te vinden geweest met de camera’s. In de kantine van FC Purmerend, zijn foto’s te zien die tijdens de PUEFA-toernooien gemaakt zijn. Ook op de website en sociale media (met name Facebook) zijn vaak foto’s te zien. Zo staan er veel foto’s van de afgelopen jaren op zijn facebook pagina FC Purmerend Foto’s.

Jeroen_Camp_Nou.jpg