Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

SVA maatje te groot voor Purmerend D4 (d.d. 29-08-2015)

 

De tweede bekerwedstrijd voor de D4 was uit tegen SVA in Assendelft. Meteen in het begin tikte Assendelft beter en onze jongens waren nog zoekende. Al gauw opende SVA de score en er volgden er meer ondanks de reddingen van Irvan. Purmerend kreeg ook kansen maar sprong daar onzorgvuldig mee om en omdat SVA de kansen wel wist te benutten stond het met de rust 6-0. 

Na een peptalk van Roland en René ging de D4 er weer tegen aan. Na een mooie voorzet van Phiras maakte Santosh de 6-1. De meegereisde Purmerendse supporters juichten luid. Maar SVA raakte hiervan niet onder de indruk en maakte er gelijk twee bij 8-1. Purmerend kreeg in nog goede kansen. Vlak voor tijd benutte Wesley zo’n kans en maakte een doelpunt na wederom een voorzet van Phiras. Hierdoor eindigde de wedstrijd op 9-2. 

Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en zijn best gedaan. Als jullie zo blijven voetballen komen de punten vanzelf! 

Opstelling: Irvan, Quinten, Wesley(1), Timi, Joep, Jordi, Sacha, Ezechiel, Phiras, Santosh(1), Shaggy, Bradley, Sjoerd

 

 D4 komt laat op stoom (d.d. 12-09-2015)

De 1stecompetitiewedstrijd van de D4 was thuis tegen SV De Rijp D2.
Na de afgelasten wedstrijd van vorige week hadden de jongens er zin in. 
Vanaf de aftrap was te zien dat het team van De Rijp wat meer op elkaar ingespeeld was dan Purmerend. Met goede combinaties wisten zij onze verdediging regelmatig te verrassen. Er was veel werk aan de winkel voor keeper Irvan. Ondanks een aantal goede reddingen, stonden we met de rust 0-3 achter.

Na de rust bleken onze jongens dieseltjes ze zijn. Ze gaven zich nog niet gewonnen en wisten zich binnen 3 minuten terug te vechten tot 3-3! Wat een spektakel, 1 doelpunt van Firas en 2 van Bradley. 
De Rijp was even de weg kwijt en Purmerend kwam meer in zijn spel. De jongens speelden goed samen maar lieten zich soms wat makkelijk van de bal te zetten. Hierdoor vond De Rijp weer ruimte en kon de 3-4 maken. De gelijkmaker hing in de lucht en de spanning werd de toeschouwers bijna te veel. Hieraan kwam pas een einde toen De Rijp 3-5 maakte. Dit werd ook de eindstand. 
Jongens jullie hebben heel hard gewerkt en zijn op de goede weg. Op naar de volgende wedstrijd.

Opstelling: Irvan, Joep, Sacha, Timi, Sjoerd, Quinten, Jordi, Stijn, Firas (1), Santosh, Wesley, Youri, Ziggy, en Bradley (2)

 
D4 In bloedstollende wedstrijd langs Ilpendam (d.d. 19-09-2015)

De 2e wedstrijd voor de competitie was uit tegen Ilpendam D1. Bij aanvang van de wedstrijd begon de scheidsrechter te zeuren over de nog ontbrekende spelerspassen van Purmerend. Gevolg daarvan was dat Stijn vanaf de zijlijn toe moest kijken. Erg kinderachtig en ook best triest, vooral omdat er bij Ilpendam –zo bleek later- een C-speler in het veld stond! 

Nu was Purmerend er extra op gebrand om te winnen en begon goed aan de wedstrijd. Al gauw was het raak want na een mooie assist van Wesley schoot Santosh de 0-1 binnen. Purmerend was veel sterker, speelde goed over en ging veel feller de duels in. Na een mooie pass van Bradley ging Santosh er weer vandoor en maakte er 0-2 van. Daarna regende het kansen voor Purmerend maar de bal wilde er voorlopig voor de 3e keer er niet in (lat, van de lijn gehaald, etc.). Ilpendam mocht blij zijn dat ze de rust haalde met maar twee doelpunten tegen. 

Na de rust werd het spelbeeld omgedraaid. Onze jongens hadden in de 1e helft al veel krachten gebruikt en speelde bovendien zonder wissels. Al vrij snel maakte Ilpendam in de 2e helft de aansluitingstreffer uit een corner 1-2. Ilpendam drong nu meer aan maar toch wist Purmerend er soms razendsnel uit te komen maar vond dan die vervelende paal weer op hun weg. Onze mannen vochten voor elk grassprietje en waren vastbesloten de 3 punten naar huis te nemen. Purmerend bikkelde langzaam naar het einde van de wedstrijd. Wat Ilpendam ook nog probeerde, Irvan en zijn verdediging werkten alles weg. In de blessuretijd kreeg Ilpendam nog een levensgrote kans maar Irvan maakte een geweldige redding waardoor we de eerste 3 punten binnen hebben!

Jongens fantastisch gedaan! Jullie waren vandaag allemaal uitblinkers inclusief Stijn. Zulke wedstrijden zien de supporters graag dus hopelijk gaan jullie volgende week op dezelfde voet verder.

Opstelling: Irvan, Joep, Sacha, Timi, Sjoerd, Quinten, Bradley, Santosh(2), Wesley, Youri, Ziggy en Stijn 

 

D4 wint één helft maar verliest toch de wedstrijd (d.d. 26-09-2015)

De 3ewedstrijd voor de competitie was tegen het altijd sterke Marken. De Purmerendse scheidsrechter was niet op komen dagen dus Opa Gijs ging fluiten. Marken kwam goed uit de startblokken en speelde net iets beter en sneller over waardoor onze jongens achter de feiten aanliepen. Al snel stond Purmerend met 0-4 achter ondanks een paar goede reddingen van Irvan en een afgekeurd doelpunt van Marken.
Maar daar tegenover stond dat Purmerend met een portie gezonde werklust het daarbij niet lieten zitten en trok ten strijde. Uit één van die aanvallen raakte Santosh de lat. Purmerend deed zijn stinkende best maar was een beetje ongelukkig met de afronding van de kansen. Steeds zat er een voet of knie van Marken tussen. En toen het rookgordijn was opgetrokken was Marken tot 0-6 uitgelopen. Toch geloofde sommige spelers van Purmerend nog op een goede afloop want op weg naar de kleedkamer zeiden ze tegen elkaar dat ze nog makkelijk konden winnen in de 2ehelft met 7-6. That’s the spirit boys!

Na een peptalk van René in de rust, begon Purmerend beter te draaien. Diep in de tweede helft -en dik verdiend- maakte Bradley de 1-6 na goed doorzetten van Ziggy. Marken kwam nauwelijks meer van hun helft af. Purmerend kreeg een hoekschop toegekend en van daaruit schoot Sacha de bal zo het doel in. Een prachtige inswinger 2-6. Maar de koek was nog niet op want Santosh gaf de bal op de vrijstaande Bradley die de bal er heel knap in schoot 3-6. De spelers van Marken werden een beetje nerveus en waren blij dat het eindelijk tijd was. 

Mannen de 2ehelft prima gespeeld; deze helft hebben jullie gewonnen!! Volgende week weer een nieuwe ronde dus nieuwe kansen.

Opstelling: Irvan, Joep, Sacha(1), Timi, Sjoerd, Quinten, Bradley(2), Firas, Santosh, Wesley, Ziggy en Stijn

D4 te laat bij de les (d.d. 03-10-2015)

De 4ewedstrijd was uit tegen ZOB. Helaas kon Quinten niet mee doen door een blessure aan zijn teen en werd dus gemist achterin.
Sommige jongens waren vandaag niet vooruit te branden en liepen met lood in hun benen over het veld te zwalken. Ze leverden ballen gemakkelijk in bij de tegenstander en zagen de vrijstaande man over het hoofd.
ZOB had er wel zin in en omdat ze alle wedstrijden verloren hadden, gingen ze er stevig tegen aan. Dat resulteerde in de 1-0 voorsprong. Aan de 2-0 zat een luchtje. Daarvoor zou hands gemaakt zijn door een ZOB speler. Onze grensrechter Kevin vlagde wel maar het doelpunt werd toch goed gekeurd. Toen ook de 3-0 viel was het tijd om iets terug te doen. Santosh gaf een prachtige bal op Ziggy die de keeper knap omspeelde en de 3-1 in schoot. Met nog 10 minuten te spelen tot de rust, zette Purmerend ZOB onder druk maar werd vaak de vrijstaande man regelmatig over het hoofd gezien. Echt jammer dat de mooie aanvallen niet beloond werden…

En net als eerdere wedstrijden, begon Purmerend de 2ehelft weer aan een inhaalrace. Youri en Stijn zetten een prima aanval op en Stijn rondde het keurig af 4-2. Even daarna maakte ZOB een eigen doelpunt op aangeven van Stijn 4-3. De Purmerend supporters kregen weer hoop en schreeuwden hun kroost naar voren, maar een miscommunicatie in de achterhoede betekende de 5-3. Purmerend gaf nog niet op want Wesley gaf de bal op Bradley; die speelde Santosh aan en die schoot de 5-4 binnen.
Met nog een paar minuten te gaan zette Purmerend alles op alles om nog gelijk te komen. ZOB kwam er af en toe nog gevaarlijk uit maar Irvan hield zijn ploeg in de race met een paar fraaie reddingen. Jammer genoeg was de tijd te kort om nog 1 verdiende punt mee naar huis te nemen.

Opstelling: Irvan, Joep, Sacha, Timi, Sjoerd, Youri, Bradley, Firas, Santosh(1), Wesley, Ziggy(1) en Stijn(1)Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!