zaterdag 18 mei 2019: competitie: Woudia JO13-1 - FC Purmerend JO13-5 2-4 (1-2)

Vandaag mochten we op het B veld van Woudia (JO13-1) aantreden tegen de nummer 3 in de poule. Zonder de geblesseerde Dylano (beterschap toegewenst) hadden we vandaag 13 spelers en daardoor 2 wissels. We begonnen sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en kansen.

Het was Dinand die direct een stempel op de wedstrijd drukte door goed weg te lopen bij zijn tegenstander en daardoor de 0-1 kon inschieten. Djaz liet zich in het eerste gedeelte goed zien door veel op te komen via de rechterkant. Het was Dinand die Djaz vrij zag staan en hem keurig breed legde, waardoor Djaz attent en scherp in kon schieten (0-2).

Leuk trouwens voor Jan, die in de dugout plaats had genomen in de eerste helft, om van zo dichtbij mee te maken wat voor magistraak meesterplan er aan deze wedstrijd ten grondslag heeft gelegen. Volgende week is er weer een andere ouder aan de beurt om zo dicht bij de technische staf plaats te nemen.

Woudia werd bij vlagen weg gespeeld en onze verdediging kwam nauwelijks in gevaar. Bij de spaarzame aanvallen van Woudia was het goed verdedigend werk van Finn O, Tristan, Finn W en Colin. Daarachter stond Dean nog alert te keepen en had een paar goede reddelingen, waardoor Woudia moeite had om terug in de wedstrijd te komen.

Woudia werd meestal gevaarlijk als we de bal niet goed weg kregen vanuit de achterhoede, wat nauwelijks voor kwam. Na fout uitverdedigen kon Woudia combinerend door ons centrum heen en de aansluitingstreffer maken (1-2).

Het werd steeds warmer en de jongens zaten redelijk stuk aan het eind van de 2e helft. Na knullig uitverdedigen werd het nog bijna 2-2, maar Dean had een uitstekende ingreep.Hierdoor konden we met de voorsprong de rust opzoeken (1-2).

In de rust werd er op gewezen dat we niet teveel met onze krachten moesten smijten en dat we het veld niet onnodig lang moesten houden, waardoor onze middenvelders Joe, Hugo en Jesper zich anders stuk zouden lopen.

Woudia ging de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Helaas onstonden hierdoor ook onsportieve overtredingen en dito reacties vanaf de kant.

Gelukkig gingen wij niet mee in het onsportieve gedrag en bleven we ook positief coachen naar elkaar. De stormen van Woudia werden goed doorstaan en hierdoor onstond ook veel ruimte op het middenveld en de aanval om aan goed voetbal toe te komen.

Niet alles was onsportief aan de zijde van Woudia, Jesper schoot uit de kluts net over de doellijn, maar de sportieve grensrechter gaf terecht een goal door te vlaggen naar het midden (1-3).

Het was met name Finn O die op het middenveld het voortouw nam en veel energie in de wedstrijd legde. Er was nog een heus 'Kompany" momentje met FInn O toen vanaf de zijkant (belachelijke aanwijziging natuurlijk) werd gezegd dat Finn niet teveel met zijn krachten moest smijten en niet naar voren moest rennen.

Finn O trok zich terecht niets aan van deze opmerking, trok toch naar voren en kon na een blokkade fantastisch met een sliding te scoren (1-4) en onze voorsprong in veilige haven te loodsen. Leuk ook om te zien vanuit het team dat het Finn zo werd gegund om een goal te maken!

Na de 1-4 namen de boys alles behalve gas terug. Het was Kaj, die de hele wedstrijd goed het overzicht bewaarde en overspeelde, die met een vlammend schot de buitenkant van de paal raakte. Het schot had zeker meer verdiend.

Damian kreeg uit de tweede lijn nog een schotkans, maar zijn schot ging op miraculeuze wijze via de binnenkant van de rechterpaal naar de binnenkant van de linkerpaal en rolde zo het doel uit....

Woudia beet nog even van zich af door een vrije trap vanaf de zijkant van onze 16 hoog over Dean te schieten (2-4), maar het was onvoldoende om echt in de problemen te raken.

Zo werd door een prima teamprestatie een leuke wedstrijd waarbij wij vrijwel de hele wedstrijd hebben gedomineerd met goed combinatievoetal. Belangrijk is ook dat er positief werd gecoacht richting elkaar. Door de overwinning zijn we opgeklommen tot een gedeelde vierde plaats samen met Woudia.

Volgende week (zaterdag 25 mei om 10.30 uur) spelen we thuis onze laatste competitiewedstrijd tegen Westfriezen JO13-4.

Het resterende prgramma tot het einde van het seizoen is:

- zaterdagmiddag (vanaf 14.00 uur) 1 juni toernooi Evert Wilcke bij Wherevogels;
- zaterdag 8 juni oefenwedstrijd om 10.30 uur tegen JO11-1.

We blijven trainen tot onze laatste oefenwedstrijd op zaterdag 8 juni.
.
Sander hartelijk bedankt voor het verzorgen van het arbitrale gedeelte.

Goed weekend toegewenst!

Geen wedstrijdverslagen gevonden