Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuws

Nieuws
Nu aanmelden betekend een heel jaar voetbalplezier voor slechts € 75,- ! Mocht je jouw zoon of dochter binnen een lopend seizoen inschrijven, wordt het bedrag naar rato berekend.

De kabouters trainen elke zondagochtend van 9 tot 10 uur. Vanaf 8:50 is de inloop. De laatste training van het seizoen is op 26 juni.
Op een speelse manier trainen de jongste voetballertjes oefeningen en partijtjes en worden zij voorbereid op het spelen in een echt voetbalteam.

Het Kaboutervoetbal is voor jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar. Dit seizoen (2021/2022) betreft het jongens en meiden met de geboortejaren 2015, 2016 en 2017. Volgend seizoen (2022/2023) schijft dat op naar de geboortejaren 2016, 2017 en 2018.

Tijdlijn overgang Kabouters 1 (2015) richting JO8 competitie seizoen 2022 / 2023:

- 23 mei: bekendmaking indeling selectie/breedte
- 13 juni: eerste training voorbereiding fase 1 (voor de zomervakantie

selectie training:
Maandag: 16:00 - 17:10
Woensdag 16:00 - 17:10
Zondag 9:00 - 10:00 kaboutertraining (laatste training op 26 juni)

breedte training:
Woensdag 16:00 - 17:10
Zondag 9:00 - 10:00 kaboutertraining (laatste training op 26 juni)

- 14 juli: communicatie teamindeling selectie en breedte
- 14 juli 19:00 teammeetings alle teams (verplichte bijeenkomst)

De kabouters worden getraind door vrijwillige ouders. De trainers worden begeleid door de kabouter coördinator, Eric Koster. Hij voorziet de trainers van materialen en oefenstof.

Waarom meedoen met de kabouters?

  • De belangrijkste reden: puur voor de lol!
  • Kinderen zijn daarnaast  een uur lekker in beweging, wat goed is voor de lichamelijke ontwikkeling
  • Spelen met leeftijdsgenootjes in team/groepsverband leert ze op jonge leeftijd sociale aspecten
  • Kinderen welke eerst kabouterles hebben gevolgd presteren aanmerkelijk beter in de voetbalcompetitie als zij instromen in de O8 competitie!


    Volg de kabouters ook op facebook:

https://www.facebook.com/kaboutersfcpurmerend
en klik op vind ik leuk om te volgen


Hoe werkt het bij de kabouters?
Alle jongetjes en meisjes van 4 t/m 6 jaar zijn welkom.
Er is geen wachtlijst. Afgelopen seizoen waren er zo’n 60 jongens en meisjes verdeeld over 3 groepen.
De indeling is op basis van leeftijd (geboorte jaar).
Mocht het nodig zijn om een kindje in een andere groep te plaatsen (voor de ontwikkeling of samenspel met vriendjes) dan kijken wij daar altijd naar.

Jongens en meisjes spelen bij de kabouters nog bij elkaar. Vanaf de O8 (voorheen F-jes) zijn er speciale meidenteams indien de aantallen daar aanleiding voor geven.

Training
Op een speelse manier worden er oefeningen en partijtjes gedaan. Naar gelang de kabouters zich ontwikkelen zullen de oefeningen worden aangepast. In het laatste jaar (Kaboutergroep 1) worden ze ook wat meer voorbereid op het spelen van een wedstrijd.
Spelplezier en individuele ontwikkeling staat bij ons altijd voorop.

In principe wordt er elke zondag getraind, behalve:
- de weekeinden van de kerstvakantie
- pasen
- pinksteren
- zomervakantie.

Er wordt op kunstgras getraind. Het voordeel van kunstgras is, dat de trainingen bijna altijd doorgaan. Het nadeel van kunstgras is, dat de trainingen altijd doorgaan, ook als het regent of koud is!

Regen of kou zijn dan ook geen redenen om de training af te lasten. Daarbij leert de ervaring dat de kinderen er tijdens de training ook geen, of maar zeer weinig, last van hebben. De kantine is open tijdens de training dus ouders kunnen bij regen of kou in de kantine wachten en genieten van een verse bak koffie.

Afgelastingen i.v.m. slecht weer worden uiterlijk om 8:15 uur op deze site of via de groeps-app vermeldt.

Wedstrijden
De kabouters 2 en 3 (geboortejaren 2016 en 2017) spelen geen wedstrijden. We schrijven de kabouters 1 (geboortjejaar 2015) halverwege het seizoen in voor de JO8 competitie om de kids alvast te laten wennen aan het spelen van een wedstrijd en het wedstrijdvofmrat van de JO8 (6 tegen 6). De spelers worden roulerend ingedeeld per wedstrijd, ze spelen dus niet iedere zaterdag. Op die manier kunnen we ze een vliegende start bieden als ze het volgende seizoen in de officiele competitie worden ingedeeld.

Kleding
De kabouters zijn verplicht om voetbalschoenen of kunstgrasschoenen te dragen tijdens de training. Scheenbeschermers zijn niet verplicht.
Er is voor de kabouters geen officiëel voetbaltenue, iedereen kan zijn eigen favoriete - lekker zittende  - sport kleding komen trainen.
Kleed de kinderen niet te warm aan en gebruik bij voorkeur een vestje, deze kan makkelijk uit tijdens de training.

Na de kerstvakantie zijn er een aantal trainingen in de zaal - sporthal de Beuk - zodat de kabouters gewoon door kunnen trainen terwijl het buiten sneeuwt (afhankelijk van het weer).
U wordt hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Contributie
Voor de kabouters is er een extra aantrekkelijk contributietarief van slechts € 75,- voor een heel jaar voetbal. Start u tijdens het seizoen dan zal dit pro-rato worden berekend.

Aanmelden voor kaboutervoetbal
Ook enthousiast geworden? Kom dan 2x gratis meetrainen!

U kunt u zoon of dochter aanmelden door het AANMELDFORMULIER in te vullen (klik hier).
Iedere nieuwe aanmelding heeft recht op 2 gratis proeftrainingen. Na deze 2 proeftrainingen hoort de trainer of de kaboutersecretaris graag wat u zoon of dochter gaat doen en wordt de inschrijving in orde gemaakt.
Pas na deze 2 proeftrainingen wordt u zoon of dochter definitief ingeschreven als kabouterlid van FC Purmerend. U ontvangt dan ook een KNVB lidmaatschapsnummer.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!