F-pupillen zaterdag, F9, 7e klasse 12

25 oktober 2014 8:45

Na een herfstachtig weekje had het team van FC Purmerend F9 weer de mazzel om in een heerlijk ochtendzonnetje te voetballen.

Het vizier stond op scherp, dat zag je bij iedereen. Ze hadden er zin in. Om na 2 nederlagen op rij in de competitie weer eens te winnen.
De tegenstander van vandaag was Odin’59 F9. Onze toppers wisten even niet wat ze konden verwachten maar gingen er vol voor.
De aftrap kon worden genomen. Vanaf het begin was het FC Purmerend wat er vol voor ging. Wel wat nerveus. Onnodig balverlies en verkeerde passjes wat resulteerde in balbezit voor Odin. Odin speelde met 2 man diep. Zo’n beetje op de rand van onze verdediging of net daarachter. Er kwam een pass naar voren die zo door ons verdediging heen schoot. In de 6e minuut was het dan ook Odin die op voorsprong kwam. Geheel tegen de verwachtingen in overigens, maar dat ter zijde.

De toppers warden nu echt wakker. Want het ging zeker niet nog een keer gebeuren dat we met een verlies van het veld zouden stappen. Yve was op het middenveld lekker op dreef en samen met Sami en Keano zorgden dat Amaro aangespeeld werd. Amaro zat er vandaag lekker in. Goeie acties naar de achterlijn en jagen op de bal bij balverlies. FC Purmerend kreeg een corner in de 8e minuut. Amaro ging achter de bal staan en nam de corner heerlijk. Ralph mee opgekomen vanuit de verdediging schoot de bal heerlijk binnen. 1-1!!! Hoppa..Dit voetbal willen we zien. Vanaf dat moment was het hek van de dam. Sem kwam binnen de lijnen en creerde de ene kans na de andere. Op de lat, op de paal, op de keeper. Ze mochten er nog niet in! Balen… Meer rust aan de bal en ze vallen wel.
Daarna was het weer verdedigen. Riff, Jesse en Sami zorgden er goed voor met zijn allen dat de ballen niet in de buurt van Mees kwamen.

Het was rust.
Even aan de thee en op adem komen. In de rust is het nodige gezegd tegen de jongens. Rustig met de bal en goed kijken, overspelen en scoren. Zo gezegd zo gedaan.
Iedereen kwam vol goeie moed de kleedkamer uit. Het was wederom Ralph die na een pass van Yve zorgde voor de 2-1 in de 4e minuut van de 2e helft. Heerlijk!! Daarna werd er heerlijk samengespeeld. De ene pass nog mooier dan de andere. Na een goeie rush van Keano en een heerlijk passje was het Rayan die op de keeper af kon. Helaas had Odin een goeie keeper meegenomen. De keeper schoot uit en Amaro nam de bal heel knap aan. Hij paste naar Sem en Sem scoorde in de 8e minuut de 3-1. Rust in de tent! Maar nee, onze toppers wilde meer. Sami deed wat ie moest doen op het middenveld. De bal afpakken en hij gaf en aan Yve. Yve met zijn snelheid passeerde 1,2 en 3 spelers van Odin en passte weer naar Rayan. Rayan zorgde een minuutje later met zijn linker notabene voor de 4-1. In de minuten daarna waren het Riff en Ralph die goed moesten verdedigen. Verloor de ene het duel dan pakte de andere het wel op. TOP!! Soms kwamen de spelers van Odin er doorheen maar daar stond onze vaste keeper Mees die de ballen eruit wist te houden..
De bal weer naar voren. Jesse een stukje mee opgekomen passte de bal naar Keano aan de linkerkant. Keano kreeg de bal voor het doel en het was Sem die in de 12e minuut van de 2e helft de bal in het netje kreeg. Eindstand 5-1!! Heerlijke score en supergoed samengespeeld. Trots op onze toppers.

In de penaltyserie waren het Ralph, Riff, Jesse, Amaro en Yve die lekker raakschoten. Mees had een aantal zeer goeie reddingen tijdens de serie.