De competitiewedstrijd tegen de Edammers was een mooie graadmeter voor de krachtsverhoudingen tussen de nummer 3 en de nummer 10 uit de 2e klasse.

Afgaande op de uitslag zou je kunnen concluderen dat het verschil levensgroot was.

Maar nee! Integendeel zelfs was de einduitslag enigszins geflatteerd.

Vooraf leken alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot van te maken.

Spelen op het hoofdveld van EVC op sportpark EVC en tijdens de warming-up uitstekend weer. Qua speelbeleving in de eerste 25 minuten kon je zien dat trainer Doest zijn team op scherp had gezet om een goed resultaat neer te zetten. Echter was het EVC dat in de 1e minuut de 1-0 scoorden. Maar FC Purmerend toonde veerkracht om zich over de vroege achterstaand te zetten. Sterker nog er werd goed gevoetbald wat resulteerden in diverse kansen. Negen minuten later dook Joes de Heus plotseling kansrijk voor het vijandelijk doel op. Via een geplaatst schoot op het doel van EVC maakte Joes de gelijkmaker. 1-1. Na deze gelijkmaker golvende het spel 14 minuten lang heen en weer van beide ploegen en was EVC zichtbaar verrast door de geboden tegenstand van FC Purmerend waar zij niet direct antwoord op hadden. Maar in de 24e minuut kwam de bal voor de voeten van een EVC aanvaller. De aanvaller bedacht zich geen moment een stoomde razend snel richting het FC Purmerend doel. Met een laag schot scoorde de aanvaller de 2-1. Na deze achterstand kantelde de wedstrijd en FC Purmerend was niet meer het team dat zo voortvarend begon. De omstandigheden, door persoonlijke fouten, veranderden echter razendsnel en in een mum van tijd scoorde EVC 5 doelpunten en stond men voor de rust met 7-1 voor. De achterstand voor FC Purmerend was op basis van het getoonde spel echt totaal onnodig…..

Met het na rust inbrengen van Omar Nait Aicha en Yael Doest hoopte de trainer de schade te beperken en een positieve wending te geven. In de eerste vijf minuten van de tweede helft lukte dat nog niet want EVC scoorde de 8-1 en 9-1. In de resterende speeltijd liet EVC de teugels vieren wat FC Purmerend de mogelijkheid gaf om te scoren maar dat niet gebeurde.

Volgende week speelt FC Purmerend C2 tegen Oosthuizen.

De aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 14:30 uur op sportpark Weidevenne in Purmerend.