1 - 7

Purmersteijn F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

1 november 2014 8:45

De wedstrijd tussen de nr.1 en nr.2 uit de competitie. De verwachtingen waren hoog
gespannen want in de twee eerdere duels was P’steijn te sterk gebleken. Maar onze
jongens hebben de laatste weken een goede reeks neergezet, dus vandaag was het mogelijk
revanche te nemen. P’steijn trapte af voor de 1e helft en onze jongens vlogen erop. P’steijn werd direct vastgezet op de eigen helft. Er volgden schoten van David, maar de keeper, geholpen zijn verdediging, wisten de ballen weg te werken en ook de afgeketste ballen konden door Tijs en Stijn niet worden benut. Pas na een minuut of zes weet P’steijn onder de druk uit te komen en weet met een uitval onze goal te bereiken. Het schot wordt door Freek ,
geholpen door Fawzi,  gekeerd. 1 minuut later gaat het toch fout. Een lange bal van achteruit gaat geheel over de verdediging van FC heen en de P’steijn aanvaller kan doorlopen tot ons doel. Het schot glipt door de handschoenen van Freek en we staan, op dat moment, tegen de verhouding in, met 0-1 achter. Even later, vanuit een hoekschop van Deacon, scheert de bal rakelings over de P’steijn keeper, maar deze weet hem toch weer uit het doel te werken. De rebound van David gaat net naast. Ingooi voor Purmerend op de helft van P’steijn. De bal wordt onderschept en opnieuw wordt FC verrast door een lange bal naar voren. P’steijn maakt 0-2. Wat een teleurstelling. Rust. De 2e helft biedt nieuwe kansen. Tim onderschept de bal en passt naar David. Deze schiet helaas net over. Kort daarna krijgt P’steijn een hoekschop en uitgerekend in deze wedstrijd gaat de bal het doel in via een van onze eigen spelers. Gelukkig zit het daarna even mee en gebeurt aan de andere kant het omgekeerde. Een pass van Tim bereikt niet een van zijn mede spelers, maar gaat via een P’steijn speler in het doel. 1-3. Zou dit de omkeer zijn? Vervolgens gaat het spel verder in een zeer hoog tempo. FC heeft weer vertrouwen gekregen. Het spel gaat minuten lang op en neer, voornamelijk op het middenveld. Helaas wordt er achterin balverlies geleden en maakt
P’steijn van deze kans gebruik en weet te scoren. Bij FC is dan de moraal gebroken. In de resterend 6 minuten weet P’steijn nog 3x te scoren. Maar dat is dan alleen nog voor de statistieken.