E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 06

1 november 2014 10:00

Wedstrijd tegen Z.O.B zaterdag 1 november.

Deze wedstrijd was toch wel een van de spannendste.

De jongens moesten de wedstrijd spelen tegen klasgenootjes, oud teamgenootjes en vriendjes.

Er waren best wel wat zenuwen bij sommige spelers.

Na elkaar succes gewenst te hebben gaf de scheidsrechter het fluitsignaal.

De wedstrijd begon en het spel ging gelijk op de bal ging over en weer.

Er volgt een hoekschop voor Z.O.B en Lasse houdt het doel schoon.

Dan blijft de bal een behoorlijke tijd in de buurt van ons doel.

Een aanval van de mannen waarbij Finn een mooie pas geeft aan Gino de oehs en ahs aan de kant zijn hoorbaar helaas gaat de bal er niet in.

Weer is er zo`n gevaarlijke hoekschop van Z.O.B.

Ook die gaat er gelukkig niet in iedereen werkt keihard om de bal richting het doel van Z.O.B te krijgen.

Zo is er ook nog een vrije trap die gelukkig door tegenpartij niet benut werd.

Dan komt onze Tiago het veld in en hij laat zien waar hij goed in is.

Hij verovert de bal en gaat er mee vandoor hij schiet zonder twijfel de bal waar hij hoort.

Het staat na 17 minuten spelen 1-0.

Al snel is het weer spannend voor het doel van Lasse. Dylan en Finn helpen Lasse zijn doel schoon te houden.

Na een diep schot van de keeper van Z.O.B weet een tegen speler met de bal voor het doel van ons te komen en hij schiet en is raak.

Het is 1-1 en met deze stand gaan wij de rust in.

De wedstrijd is mooi om naar te kijken er word hard gestreden.

Na wat limonade een beetje rust en natuurlijk een peptalk komen de mannen het veld alweer op.

Gelijk is er een aanval van ons Gino schiet ah jammer!

Sascha blijft zijn man goed verdedigen en hij wijkt niet van zijn zijde.

We zitten er goed in en er volgt weer een aanval Tiago geeft een pas op Gino en Yeah die zit 2-1.

Er word flink gejuicht door de trouwe fans het is reuze gezellig aan de kant met al die bekende gezichten ,maar we moeten natuurlijk wel opletten blijven.

Vanuit links neemt Alessio een mooie hoekschop die op een haar na gemist word.

Luca weet de bal bij Ricky neer te leggen en hij schiet wat een mooie aanval.

Dan komt Z.O.B met aanvallen en dit stopt niet uiteindelijk valt er nog een doelpunt 2-2.

Lasse werkt keihard en de jongens vechten als leeuwen.

De eindstand blijft 2-2.

Het was een geweldige pot om naar te kijken.

Goed gedaan MANNEN!!!!!!!!!

Groetjes Wendy

Verslag van de ZOB reporter:
Een complete selectie treed aan voor de wedstrijd tegen FC Purmerend. Zoals Marco al zei, een wedstrijd die bij sommige extra adrenaline moet aanbrengen, aangezien het een wedstijd is tegen oude maatjes. Je kunt de nervositeit zien bij de oud FC’ers. Het fluitsignaal klinkt om 10:00 uur.

Onze jongens zitten er meteen scherp op. Max en Max beginnen in de wissel. Ynze onderbreekt een eerste aanval van FC en passt op Jayden. Een eerste schot op doel en de keeper schrikt nog niet. Het is rustig aftasten en ZOB neemt initiatief. Ynze heeft er zin in en gaat over de flank. Dani gaat mee en zorgt voor een corner. Onze vaste waarde Wesley snijdt de corner keurig aan en Jayden schiet de afvallende bal hard, maar de keeper is alert.

De wedstrijd is nu echt begonnen en Wesley en Ynze tikken lekker de bal richting de keeper. Maar FC onderbreekt en een eerste poging op doel is een test voor Sem. Via Merlijn, die rust uitstraalt gaat de bal naar het middenveld. De aanval wordt onderbroken, maar Max Hovenberg gaat er overheen en laat Ynze lopen. Solo op het doel af, maar het schot mist kracht.

Een overtreding wordt gesignaleerd door de scheidsrechter en Max Hovenberg legt aan. Via de muur gaat ie maar net over. Een corner van Wesley komt voor de voeten van Max Hovenberg, maar ook dat schot vindt geen doel. Dan volgt de eerste échte aanval van FC over links. De snelle dribbelaar van FC kruist de bal rakelings langs Sem en vindt het net. 0-1.

ZOB zet alle zeilen bij en Jimme krijgt een vrije schietkans. Van afstand gaat de bal hard, maar net langs de paal. Vervolgens gaat FC weer in de aanval maar opnieuw Jimme die sterk verdedigd en opbouwt. Max Hovenberg neemt aan en geeft mooi voor, Max Heijnsdijk schiet, maar mist de bal. Vervolgens pakt Wesley op in de 16, maar het schot wordt geblockt.

Een uittrap van Sem komt op maat aan bij Max Hovenberg die de twee verdedigers van FC wegloopt en met een perfect schot rechts langs de keeper in schiet! 1-1. Dani blijft doorjagen en geeft af bij Ynze. Door drie man heen volgt een schot en krijgt een corner. Wesley schiet goed, maar de bal komt bij FC. Merlijn ziet de aanval komen en blijft rustig. Met overzicht geeft hij de bal aan Jimme en die schiet van afstand, maar de keeper doet zijn werk. FC doet nog één poging voor rust, maar Sem komt op tijd uit en speelt de bal het veld in. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust.

Na een 1e helft waar ZOB de overhand heeft, begint de 2e helft anders. FC neemt het voortouw en schiet met scherp. Sem heeft het druk, maar houdt de bal uit het doel. Dan is de druk hoog en valt de bal voor de voeten van een  FC’er. De 1-2 is een feit. Onze jongens gooien de schouders eronder en met een mooi afstandsschot van Max wordt de gelijkmaker gezocht. Alleen is FC nog niet klaar. Door goed ingrijpen van Dani wordt een volgend doelpunt voorkomen.

Dan raakt Max Hovenberg, die goed in de wedstrijd zit geblesseerd en kan niet meer terugkomen. Jimme en Dani onderbreken een aanval van FC en Max neemt goed aan, maar het schot is te zacht. Ynze gaat over rechts en schiet prachtig in één keer, maar de bal kaatst hoog weg. Jayden is mee en schiet prachtig de gelijkmaker binnen! 2-2.

Dan  volgt de laatste fase en misschien is dit wel een goede eindstand. Want de druk blijft bij ZOB. Een vrije trap voor Max gaat over het doel en Jayden schiet nog eens op doel. Maar het mag niet baten. Op het scherpst van de snede volgt nog een mooi duel tussen Thiago (de kleine dribbelaar van FC) en Ynze. Schouder aan schouder vechten ze voor de bal en de strijd druipt er vanaf. Het eindsignaal klinkt en aan de reactie te merken is iedereen tevreden naar aanleiding van de wedstrijd, al wil je winnen.

Goed gewerkt jongens! Volgende week wacht SDOB. Daar moet het gebeuren. Jullie zijn een sterk en mooi team, met veel kwaliteiten. Bedankt voor de leuke wedstrijd en volgende week zijn we er weer bij!