Weer een ruime overwinning van de Toppers

GAAN WE SCOREN -> CHECK
WIE IS DE BESTE -> FC PURMEREND F9

Wat een heerlijke ochtend om te beginnen.
Het dauw nog op de velden en een vel zonnetje. Alles was klaar voor een mooie partij.

FC Purmerend was gretig als altijd. Klaar om de tegenstander onder druk te zetten en dat gebeurde hoor! Ongelooflijk wat een wilskracht van iedereen. De wil om te winnen en wordt met de week sterker. Voor elkaar vechten en elkaar vinden, dat moest er vandaag gebeuren. En dat gebeurde.

Zoals het FC Purmerend F9 betaamd was het vanaf het begin even aftasten wat voor een tegenstander we voor ons hadden. De eerste minuten gingen dan ook bijzonder rommelig voorbij. Geen ruimte, veel kluitjesvoetbal. Er warden weinig kansen gecreerd maar druk werd er wel volop gezet. Sem was in de 3e minuut dicht bij een doelpunt maar zag zijn poging net aan mis gaan. Daarna was het Amaro en Ralph die nog op doel schoten. In de 5e minuut was het Rayan die lekker fel doorging en voor zichzelf een kans creerde en knap raak schoot! 1-0. Vanaf dat moment was FC Purmerend echt los. De ene goal nog mooier dan de andere. De 2-0 werd gemaakt door Ralph in de 9e minuut. Hij ging door ramen en deuren en zorgde eigenhandig voor zijn beloning. Toen was het weer een beetje over en weer. WSV kwam er een aantal x bijna uit maar Sami, Riff en Jesse zorgde ervoor dat ze geen meter verder kwamen. In de 15e minuut was het wederom Ralph die scoorde! BAM!! 3-0. Daarna ging het snel. Keano kwam langs de zijkant en bediende Amaro. Amaro knalde de bal erin 4-0. Amaro was vandaag sowieso lekker op dreef!! Ga zo door!!. In de 17e minuut was het Sem die met een lekkere knal raakschoot voor de 5-0. Na de 5-0 werden we een beetje slordig. We zagen weer het voetbal van voor de 1-0. Kluitjesvoetbal en 4 man van WSV stonden achter onze verdediging. Riff probeerde de bal na een duel nog weg te trappen maar schoot deze tegen Amaro aan waardoor ere en eigen doelpunt werd gemaakt 5-1. Amaro dacht meteen. Dit gaat niet nog een keer gebeuren en kreeg nu de bal van Riff en zorgde er zelf voor met een schitterende actie voor de 6-1. Dit was ook de ruststand.

Even de kleedkamer in en aan de thee.

De 2e helft ging beginnen. Wat zagen we nou? Mees in het veld en Ralph op doel. Sem achterin en Jesse in de spits. Even wat ander voetbal. Even andere jongens de kans geven om een doelpuntje mee te pikken. Vanaf de aftrap gingen we er weer vol voor. Sem was ff vergeten waar zijn plek was en stoof met de bal vanaf achteren naar voren en scoorde de 7-1. Sami had zijn plekkie op het middenveld verzekerd en vocht voor elke bal die door de voorlinie kwam. Mees dacht op zijn beurt nu ga ik !! In de 23e, 26e en 28e minuut maakte hij een mooie hattrick!! Mees, fantastisch gedaan!! Tussendoor was het onze sneltrein Yves die mooi van afstand raakschoot. Het stond inmiddels 11-1. Yve wilde ook meer. Diverse corners warden door hem genomen en 1 daarvan ging direct via de keeper het doel in! Heel goed!! In de 31e minuut was het wederom Sem die net voor Mees de bal wegkaapte en zorgde voor de 13-1. Daarna was het onze nieuwe spits Mees die met een mooie solo zorgde voor de 14-1. Vanaf dat moment was het eigenlijk iedereen die voorin stond en 6 man!!!! Van WSV stonden achter onze verdediging… ze profiteerde goed daarvan. In de 38e minuut was het WSV die zorgde voor de eindstand. 14-2!!