55'

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 05

8 november 2014 10:45

Na een blamage tegen IVV van vorige week waar we meer tegen ons zelf en het gras waren aan het voetballen wachten ons nu de uitwedstrijd tegen Herculas Zaandam.

De wedstrijd begonnen we sterk alleen dachten we dat we met een man meer speelde, de scheidsrechter had namelijk een geel shirt met rode broek aan wat sterk leek op onze clubkleuren. Nadat de scheids overtuigd was door onze aanvoerder Jesse wandelde hij van het veld om zich om te kleden. Onze leider Melle wilde de gang meteen in de wedstrijd houden en bood zijn jasje aan en hierdoor werd het publiek meteen getrakteerd op een striptease van Melle.

In de 5de minuut vroegen we ons allemaal af of de bal niet op de stip moest na een overtreding in het strafschotgebied maar de niet geheel sterk fluitende scheids gaf hem op dat moment nog niet. Dat was anders in de 10de minuut waar Gijs een duw in zijn rug kreeg en de scheids echt niet anders kon. Onze penalty koning Jari verzilverde deze kans en we stonden 0-1 voor. We hielden de druk goed naar voren en Jayden liet op rechts zien wat van een rechtsbuiten wordt verwacht. De ene na de andere voorzet kwam voor het doel. In de 15de minuut benutte Gijs dan ook een voorzet van Jayden 0-2. Enkele minuten later kon Rick net niet hetzelfde doen en schoot naast. Op het middenveld liet Jari zien dat hij zeer technisch is ingesteld en speelde zijn tegenstander door de benen.

Vanaf dat moment leek de vorm van vorige week terug te komen en lieten we ons uit ons spel halen en waren we onze eigen tegenstander. Door een “ballet” actie in de verdediging lieten we zelf onze tegenstander terug komen in de wedstrijd tot 1-2. We hadden nog wel kansen met een steekbal van Jesse en een schotje van Rick op doel maar je voelde dat we geen team meer waren en we onszelf uit de wedstrijd voetbalde. Het helpt natuurlijk niet als een van de ouders nog olie op het vuur gooit door de bal vast te houden en een wijze les probeert te lezen aan de tegenstander. Hierdoor wilt de scheidsrechter de persoon in kwestie wegsturen of zelf de wedstrijd te staken. Ook hier laat Melle zien dat voetbalkennis niet alleen belangrijk is en overtuigd de scheids om verder te gaan. De laatste minuten zijn rommelig en Duncan pakt nog een gele kaart met een 5 minuten straf door de bal weg te schieten.

De rust was gelukkig aangebroken en dat gaf Rincke de tijd om de jongens weer scherp te krijgen en dat was gelukt. De tweede helft begon meteen goed met in de 3de minuut een voorzet van Rick op Jayden 1-3. De ene kans naar de andere kwam maar ze werden niet verzilverd. Bij een uitbraak van Herculas was onze centrale duo niet scherp en ze sleepte een corner eruit. Wat we hier deden weet ik niet maar we stonden erbij en keken ernaar hoe Herculas de bal erin kopte 2-3.

Bij een uittrap van de keeper van Herculas was Jesse scherp met een korte kaats op Gijs zette hij zichzelf alleen voor de keeper en schoot mooi met links de 2-4 erin. Dit was meteen het kantelpunt in de wedstrijd, Heculas kwam niet meer op onze helft. Gijs schoot keihard op de lat en in de rebound schoot Rick de 2-5 erin. Duncan schoef goed in en gaf een knappe voorzet op Jari, het schot van Jari werd zeer knap gered door de keeper en de rebound van Jesse ging als een speer op de kruising. Het was wachten op het volgende doelpunt en die kwam op naam van Gijs door een voorzet/schot van Duncan 2-6.

Gelukkig hebben jullie laten zien in de tweede helft waarom jullie bovenaan staan, dat komt vooral door het goede samenspel en met elkaar te willen winnen. Als we als los zand spelen en elkaar niks gunnen zoals vorige week en een deel van de eerste helft ben je je eigen tegenstander en kom je niet ver.

Volgende week een oefenwedstrijd en dan de afsluiting van het najaars seizoen met als klapper de wedstrijd tegen Wherevogels op 6 december.