Dwingend spelen loont (FCP E1 - OSV E1 (6-2))

6 - 2

OSV E1

E-pupillen zaterdag, E1, hoofdklasse 09

22 november 2014 10:00

Even na 11.00 werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen OSV. Ditmaal droeg Marc de aanvoerdersband. Net als vorige week tegen Zouaven was OSV de onderliggende partij. Nadat Nick de bal net niet kon controleren en de verdediger hem dacht weg te kunnen tikken, gaf Kayra buitenkant rechts de bal snel en laag in de voeten van Jinroy. Toen de verdediging met een kapbeweging werd weggezet, werd de keeper met een knal aan de linkerkant gepasseerd (1-0).

Even later werd Merijn getackeld in het strafschopgebied, en gaf de scheidsrechter een penalty. Een oude voetbalwet werd helaas bewaarheid: neem niet zelf de penalty. OSV bleef, omdat de bal naast ging, tegen een 1-0 achterstand aankijken.

De storm ging echter niet liggen. Een dubbele één-twee tussen Merijn en Nick werd simpel door Merijn binnen getikt, 2-0.

Na de rust, waar OSV lang weg bleef, gingen onze jongens door met druk zetten. De achterbal van OSV kwam niet meer van de eigen helft af. Bas kreeg hem voor zijn voeten en schoot de 3-0 in het dak. Een snoeiharde vrij trap van Bjarne schakelde tijdelijk een verdediger uit. De afgeslagen bal werd opgepakt en belandde weer bij Bas, die nu snel kon intikken, 4-0.

OSV kon vervolgens even wat terugdoen, maar kort na de aftrap na de 4-1, legde Merijn en Bas de 5-1 over de lijn bij OSV. Toen OSV weer had gescoord, met een mooi schot in de kruising, maakte Bas de laatste van de dag. De 6-2 uitslag was wederom een mooie opsteker voor het team dat volgende week de koppositie moet verdedigen.