2 - 2

Purmerend JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

25 april 2015 12:15

Vandaag de laatste wedstrijd van de tweede helft van het sezioen. Er staat behoorlijk veel wind maar de mannen hebben er zin in. We moeten het ditmaal zonder Maarten doen, die een weekendje weg is. James neemt het het stokje over en doet dit als vanouds! Het was de bedoeling om zonder Fawzi te starten (last van een blessure), maar in de warming up haakt Stijn af, dus moet/mag Fawzi alsnog aan de bak.

De stand op de ranglijst laat zien dat FC Purmerend bij winst nog afscheid kan nemen van de laatste plek, maar dan zijn wij nog wel afhankelijk van de prestaties van de tegenstander.

Het begin is goed, heeft ook alles te maken het voordeel dat wij hebben door de harde wind in de rug. Een voorzet van Tim wordt door David hard op de keeper geschoten. Vervolgens een uitbraak van Krommenie, waarbij de bal over het doel van Freek vliegt. Een paar minuten later gooit FC Purmerend in , de bal gaat via Tijs naar David die de bal panklaar neerlegt voor Vince die de bal met een ziedend schot achter de keeper neerlegt 1-0. In de volgende fase kopt Sem een corner net voorlangs en schiet Deacon, na enkele rushes, meerdere keren hard op doel, maar de keeper blijft een sta in de weg voor ons en weerhoudt ons van doelpunten. Het doelpunt valt wel aan het einde van de eerste helft waarbij Deacon vanuit de rechterkant opkomt, een paar mannetjes passeert en de bal voorgeeft op Tim, die de bal diagonaal achter de keeper schiet, 2-0. Rust, en nu maar hopen dat wij de voorsprong vast kunnen houden in de tweede helft met deze wind. Aan Freek zal het niet liggen, die staat zijn mannetje wel.

De tweede helft is toch wel andere koek, hoewel wij nog legio kansen hebben gehad. Een slalom van David die passt op Sem die net langs doel schiet, Deacon die wederom snoeihard op de paal of op doel schiet na voorzetten van Tim, Tijs en Fawzi. De bal wil er niet meer in, Sporting Krommenie zette ook steeds meer druk, mede geholpen door de wind, en dat resulteerde na een snelle uitval in 2-1.

En in de allerlaatste minuut gebeurt dan toch waar wij bang voor waren, door wat gefrommel achterin verliezen wij de bal aan een speler van Sporting Krommenie die de bal bij de tweede paal voor het intikken heeft, 2-2. Dit is tevens de eindstand.

Ondanks dat wij op de laatste plaats eindigen de tweede seizoenshelft waren wij zeker niet minder dan de tegenstanders. Helaas zat het niet altijd mee deze keer, het dubbeltje viel vaak de verkeerde kant op, maar ook daar hebben de mannen van geleerd. Het plezier is er niet minder om geworden. Nu op naar de maand mei, waar nog enkele toernooien gespeeld zullen worden, zodat de mannen het seizoen toch nog met een goed gevoel kunnen afsluiten.