Eerste wedstrijd van de toppers na de winterstop

Competitie

F-pupillen zaterdag, F8, 6e klasse 22

7 februari 2015 8:45

Spannend tot de laatste seconde!!!

Gelukkig stond vandaag weer een wedstrijd op het programma die nog maar net door kon gaan. Het veld was echt een knollenbak met keiharde punten maar gezamenlijk werd er besloten om toch te ballen. De eerste helft verliep heel erg rommelig. Het was weer even wennen denk ik om buiten te spelen. Het veld hielp natuurlijk ook niet. De echte scherpte was er in het begin niet en FC Purmerend moest regelmatig achteruit lopen en verdedigen om niet in de problemen te komen. In de 8e minuut was het Rayan die na een worsteling voor het doel het net wist te raken. 0-1!! Na het doelpunt was het FC Purmerend F9 die op zoek ging naar het volgende doelpunt. Af en toe zagen we weer het FC Purmerend wat we gewend waren. Mooi samenspel, diepgang en acties..Er werd vanaf de kant goed aangemoedigd om ff wat feller te zijn. Dat resulteerde in een goal voor Sem in de 12e minuut. 0-2!! Toen kwam er een beetje " Ajax " in het spel.. Ach we staan voor en het hoeft allemaal niet zo. Monnickendam voelde dat en ging er wel vol voor. Dat resulteerde ook in de 1-2 en de 2-2. Dit alles nog in de eerste helft. Na de korte rust waren onze toppers wakker. Het was gewoon een beetje vechtvoetbal. Mooi voetbal op dit veld was onmogelijk. Iedereen deed weer wat ze moesten doen!! Vechten voor de winst. In de 6e minuut van de tweede helft schoot opnieuw Rayan goed binnen! 2-3...Hierna was het voornamelijk voetbal wat op het middenveld plaatsvond. In de 13e minuut was Sem na goed voorbereidend werk van Keano die met een mooie volley via de paal de bal erin prikte! Wat een ontlading, vooral aan de kant! De minuten daarna werden nog erg spannend. F9 kreeg nog een penalty mee, na een handsbal. Sem schoot echter recht op de keeper af, helaas. Monnickendam kreeg weer wat vleugels, waardoor ze de 3-4 maakte. Toen werd het pas echt spannend!! Onze toppers werden teruggedrukt in hun eigen keepergebied en kwamen er niet meer uit. Tot de laatste seconde hing de gelijkmaker in de lucht maar gelukkig hield de F9 stand.