Slappe eerste helft breekt op (Psteyn E1 - FCP E1 (3-0))

3 - 0

Purmerend JO11-1JM

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 09

7 maart 2015 10:00

Vandaag staat de stadsderby tegen Purmersteijn op het programma. Dit voetbalseizoen hebben we twee keer tegen Purmersteijn verloren en een keer gewonnen. Kunnen we vandaag de wedstrijd naar onze hand zetten en een gelijkspel afdwingen op winstpartijen?

De 1e helft start met de aftrap van Purmersteijn. In de eerste paar minuten is merkbaar dat we een beetje rommelig en slordig voetballen. Na aan kleine 5 a 10 minuten herstellen we ons meer en beginnen we weer te voetballen. We proberen meer te voetballen en waar lange passen niet werken tegen Purmersteijn, zijn de spaarzame combinaties wel succesvoller. Een vrije trap van Bjarne gaat er niet in en Bas krijgt nog een kans uit een corner die er helaas ook niet in gaat. Purmersteijn krijgt ook meerdere kansen waarbij Omar aan de bak kan. Purmersteijn speelt zelfs een kans voor open doel in de handen van Omar. Ondertussen proberen we achterin zo veel mogelijk te verdedigen om de druk van Purmersteijn te drukken. Een hoge voorzet van Purmersteijn wordt gelukkig voor ons naast gekopt. Regelmatig moet Nick uitrukken om een aanval van Purmersteijn te stoppen. Helaas scoort Purmersteijn uiteindelijk toch uit een vrije trap. Omar redt in eerste instantie, maar een speler van Purmersteijn schiet de bal toch in. 1-0. is de stand. Purmersteijn krijgt vervolgens meerdere kansen die door Omar worden tegengehouden, maar met name Nick zorgt ervoor dat ze niet tot scoren overgaan. Maar uiteindelijk schiet Purmersteijn de 2-0 toch in: door goed combinatievoetbal komen ze onze verdediging voorbij en schiet de Purmersteijn speler de bal in het net. Voor rust krijgen wij nog een aantal corners, maar de kansen worden niet omgezet in doelpunten.

De 2e helft wordt afgefloten en in het begin willen we meer voetballen. Desondanks blijft ons voetbalspel rommelig en de passen schieten vaak te kort. Purmersteijn krijgt nog een grote kans, maar Nick zal Nick zijn als hij deze kans keert met een perfect getimede sliding. Het is in de tweede helft duidelijk dat Purmersteijn vandaag de sterkere ploeg is. Een aanval van ons gaat nog net over. De kansen die we krijgen kunnen we niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk breekt een speler van Purmersteijn toch door, komt op Omar af en schiet. Omar raakt de bal en haalt hier de snelheid uit. Terwijl de bal op ons doel rolde, probeerde Bjarne deze nog weg te schieten. Helaas lukte dit niet en was de 3-0 een feit. Kort hierna fluit de scheidsrechter af. Vandaag was Purmersteijn de sterkere ploeg en konden wij helaas geen indruk maken. De volgende keer pakken we de strijd met Purmersteijn weer positief op en gaan we er weer voor vechten