Purmerend JO9-1

Competitie

F-pupillen, F1, Groep 1 07

21 februari 2015 11:00

Vandaag de tweede ronde van de beker tegen Fortius F1. Ook een team dat in de eerste klasse voetbalt maar dan in de regio Amsterdam, wat voor het merendeel van onze jongens nieuw is. Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers bij de scheidsrechter geroepen waarbij hij “fairplay” nog eens benadrukte.

Na het beginsignaal bleek al snel dat het spel aardig in evenwicht was, met zowel kansen voor Purmerend als Fortius. De eerste helft lieten we ons teveel van de bal afzetten, waardoor we op een 1-0 achterstand kwamen. Hier aan vooraf leidde een mooie slalom van Fawzi vanaf eigen helft tot een vlammend schot op de lat. Ondanks de vreemde beslissingen/reacties van de scheidsrechter  bleef de 0-1 op het scorebord tot aan de rust.

De tweede helft begon voortvarend, met name de eerste tien minuten waren we vol in de aanval hetgeen resulteerde in meerdere afstandschoten, die door de erg lange keeper van Fortius werden tegen gehouden. Halverwege de tweede helft moest de keeper toch buigen voor een schot van Tim die via de paal in het net belandde, 1-1. Het leek er op dat we de wedstrijd onder controle hadden, maar door een strak gegeven corner door Fortius belandde de bal via een eigen speler (we noemen de naam niet) helaas in het doel, 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Daarbij moet wel gezegd worden dat Freek de gehele wedstijd fantastische reddingen verrichtte  en ons zelfs in de penalty serie op de been hield, waardoor we uiteindelijk nog met 4-2 winst in de penalty serie het veld afgingen, dat is toch ook het vermelden waard. Het was de wedstrijd van de keepers, letterlijk en figuurlijk!

Helaas uitschakeling in de beker, maar ook een leerzame wedstrijd voor de jongens. Niet alleen techniek en tactiek komt om de hoek kijken, maar ook het fysieke aspect en brutaliteit (de Amsterdamse bluf)  spelen een rol bij het voetbalspelletje. Nu een weekje vakantie en dan ons weer opmaken voor de volgende Amsterdamse tegenstander!