69'

2 september 2015 19:00

Scheidsrechter

Jan Wichart

Het is woensdagavond 2 september en de 3e oefenwedstrijd (5e wedstrijd in totaal) staat op het programma. Erik heeft de afgelopen 4 wedstrijden met wisselende opstellingen gespeeld om te kijken hoe de C3 het beste vormgegeven kan worden. Ik ben benieuwd hoe we vandaag gaan starten.

We beginnen met wat druk van Oosthuizen. Langzaam aan gaan we zelf voetballen en gebruiken de breedte van het veld. Mooie opbouw via Max naar Jari aan de linkerkant en die legt de bal op het hoofd van Chevano, 1-0. Vlak hierna geven we snel druk en blokkeert Rick de bal. Chevano schiet 2-0 in. We weten elkaar lekker te vinden en ook in de duels zijn we scherp.

Na de eerste wissels legt de ingekomen Yeremia de bal voorin bij Chevano. De afvallende bal wordt door Rick over het doel geschoten. Opnieuw gaat de bal naar voren. Dit maal via Rick naar Chevano. Die legt breed naar Indra die de bal mooi stift over de keeper, 3-0. Kort hierna wordt Indra opnieuw weggestuurd en onderuit gehaald in het strafschopgebied. Chevano eist de bal op maar mist helaas de penalty door op de lat te schieten. De andere minuten van de 1e helft nog goede kansen (waaronder Rick op de lat), maar het blijft 3-0. De verdediging met Jesse, Max, Thommy en Dion (en natuurlijk Bram!!) is niet in de problemen geweest!

De 2e helft begint. Na een flink veldoverwicht de 1e helft. We beginnen opnieuw met overwicht, maar wel heel rommelig. Oosthuizen val;t uit over rechts en Thommy maakt een sliding waarbij hij niet de bal maar de speler raakt. Penalty en 3-1. Na opnieuw een rommelige periode wordt er goed op rechts uitgebroken en voorgezet. De afvallende bal wordt door Indra ingeschoten, 4-1. Blijkbaar denken we dat we er al zijn en krijgt Oosthuizen de gelegenheid naar voren te spelen. Zij creëeren een corner die vervolgens niet goed wordt weggehaald en waardoor de 4-2 valt. We verliezen inmiddels bijna alle duels en Oosthuizen heeft opnieuw de afvallende bal in het strafschopgebied, 4-3. Na een goede aanval van Purmerend breekt Oosthuizen opnieuw uit en scoort weer te makkelijk, 4-4. Waar zijn we? Eindelijk weer een mooie aanval via links en Yeremiah wordt door de keeper ondersteboven gelopen. Penalty. Gaan we dan toch nog winnen? Jari staat achter de bal en scoort, 5-4. Tot besluit nog een mooie aanval over rechts, voorzet Yael en Chevano schiet voorlangs. Het blijft 5-4 wat ook gelijk de eindstand is.

Conclusie is dat een prima eerste helft met veel kansen en te weinig doelpunten werd vervolgd door een slechte 2e helft waarin veel mis ging. Volgende wedstrijd wat langer de concentratie vasthouden en we zijn op de goede weg!