E-pupillen zaterdag, E11, 7e klasse 09

19 september 2015 10:00

Scheidsrechter

Gerrit Verkerk

Vorige week waren we bij vlagen veel beter dan onze tegenstander, maar het kwam er helaas niet uit. Daarentegen kregen we 5 doelpunten om onze oren die we in alle 5 gevallen aan ons zelf te danken hadden. Vandaag moest dit beter! In de kleedkamer hamerden wij erop dat vooral het vasthouden van posities en het overspelen belangrijk waren. Coach Andre had een prachtig coach-bord bij zich, compleet met magneetjes, om dit extra luister bij te zetten. Het leek erop dat de mannen het begrepen en met een heuse tactiek en wat persoonlijke taken gingen we het veld in.

De mannen van Purmersteijn waren in sommige gevallen wel 2 koppen groter als wij, maar vandaag zou bewezen worden dat lengte niets uitmaakt als je maar slim samenspeelt. Bij de aftrap stonden er bij ons keurig 2 linies en Purmersteijn leek wat geintimideerd door deze professionele opstelling. Hoewel ze wel probeerden er doorheen te komen, werd er steeds goed verdedigt. Vooral Tom hakte er vanaf het begin af aan in en toonde geen genade. Hij zat er zelfs zo lekker in, dat hij aanschoof vanuit de verdediging en meedeed met de aanval. Verdedigen op de helft van de tegenstander, geweldig om te zien. Het was dan ook daar dat hij knap de bal veroverde, de directe tegenstander nog een keer uitkapte en met een bekeken schot in de verre hoek de keeper verschalkte. 1-0.

Het verliep voorspoedig en dit leek een makkelijke ochtend te gaan worden. Het aanvalstrio Remzi, Thijmen en Elias lieten weer goed zien samen te kunnen spelen. Remzi had overigens de persoonlijke taak meegekregen om zijn medespelers te bedienen vanaf de linkerkant. Het was niet tegen dovemansoren want na een mooie passeeractie zag hij Thijmen vrij staan en bediende hem op maat. De kans was niet te missen en Thijmen deed dit dan ook niet, 2-0. Overigens stond Thijmen als spits al 4 wedstrijden droog, dus het werd natuurlijk ook wel tijd voor een doelpunt hè... ;-)

Na de 2-0 waren we los... Ik zag zelfs tiki-taka voetbal, en het was net Barcelona waar ik naar zat te kijken. Trots!! Het mooi samenspel leidde tot de 3-0, 4-0 en 5-0 van Thijmen, wat hem op een zuivere hattrick kwam te staan, en zelfs nog eentje meer. Vlak voor het rustsignaal mocht ook Elias nog aantekenen voor de mooie 6-0, na wederom een bekeken pass van Remzi.

De tweede helft gingen we voor het doelsaldo maar Purmersteijn kwam ineens met een bijzonder vaardige speler op de proppen. De eerste helft stond deze jongen op doel, en nu dus in het veld. Het was even schrikken geblazen want deze jongen liep ons soms voorbij alsof we er niet stonden maar gelukkig stuitte hij met regelmaat op de Chinese muur Hoey, of de rots in de branding Timo. Ook Jordy liet van zich spreken door gewoon lekker met deze speler mee te lopen en hem naar de buitenkant te dwingen. En zo zag je het levende bewijs dat niemand het in zijn eentje kan! Maar ere wie ere toekomt, dit mannetje kon voetballen. Ik was dan ook blij voor hem dat hij zijn harde werken beloonde met een doelpunt, al stonden we daar op dat moment even te slapen met z'n allen.

Gelukkig liet de aanval weer van zich spreken, dit keer met Riyad en Elias. Riyad speelde ook een heerlijke wedstrijd en tikte lekker de bal rond. Na een paar een-tweetjes met Elias legde Elias de bal breed op Thijmen, die wederom scoorde, 7-1. Hierna voerde Purmersteijn de druk wat op, maar keeper Dean stond geen vliegen te vangen. Klaagde hij nog dat hij de eerste helft niks te doen had, nu leek het even spitsuur. Met kunst en vliegwerk hield hij het doel schoon, maar helaas kon de 7-2 toch niet uitblijven.

Na het tweede doelpunt was Purmersteijn echter wel definitief uitgepoept en de eindstand kwam op 10-2 na schitterend uitgespeelde doelpunten van Remzi en wederom Thijmen. Het was een dik verdiende overwinning.

Purmersteijn was overigens terecht wat gefrustreerd en werden wat kribbig naar onze spelers. Er werd over en weer gemopperd en soms gescholden, wat onze prima scheidsrechter van vandaag deed besluiten om de resterende 3 minuten niet meer vol te maken. Jongens, je haalt je gram door te winnen en goed te spelen, niet door schelden of uitlachen. Respect is het sleutelwoord.

De penaltiereeks werd ook door ons gewonnen. Er zaten een paar prachtige tussen, waaronder een onhoudbaar schot in de verre hoek van Dean en een keihard schot links in de kruising van Jordy! Lekker! Ook Riyad haalde zijn gram nadat hij een aanvaring had met een speler van Purmersteijn. Zo doe je dat!