Bjorn Smit (solo)

Competitie

E-pupillen zaterdag, E8, 6e klasse 07

26 september 2015 9:00

Afgelopen zaterdag moesten we tegen Dindua E4 uit Enkhuizen. We moest ook in Enkhuizen…. Dat is een stuk verder dan dat wij normaal gesproken gewent zijn. Maar ach wij hebben het 1x, Dindua moet om de week richting onze kant. Het was wel vroeg verzamelen… 7:45 uur.

Damon was er vandaag niet bij. Hij houdt heel verstandig 2 weken rust. Voor ons wel jammer, het is een echt gemis. We moeten maar denken is zijn blessure echt over dan gaan we nog veel meer plezier met Damon hebben!

Het werd een leuke wedstrijd waarbij wij redelijk gelijkwaardig waren. Alhoewel wij het overwicht hadden en ook de meeste kansen kregen. De bal wilde er alleen niet al te vaak in vandaag. Mede dankzij het ge-brei van ons en het niet efficiënt voetballen. Het overspelen kan en moet vaker strakker en harder. Het op doel schieten moet gerichter en harder…. Kortom zaken we aan kunnen werken. Gisteren met de training hier meteen op in gespeeld. En een op de counter spelende tegenstander hielp ook niet echt.

We begonnen prima aan de wedstrijd, gaven weinig weg en waren continu in de aanval. Uiteindelijk na 10 minuten leidde dit tot de 1-0. Simon wist na een mooie pass van Nick goed uit te halen en schoot diagonaal in de onder hoek. Na deze 1-0 werd het wel minder van onze kant. De scherpte was weg, er deden teveel jongens niet goed mee. Wellicht dachten ze dat het allemaal wel vanzelf zou gaan… niet dus. Dindua werd gevaarlijker en gevaarlijker. Eerst wist Thomas nog een keer goed te redden. Maar uiteindelijk brachten wij ons zelf zo erg in de problemen….. Een inworp voor ons werd op onze achterste man Aymen gegooid terwijl daar ook nog een tegenstander staat. 1. Een inworp gaat altijd voor uit. 2. Als achterste man ga je niet aannemen, pingelen, etc… met een tegenstander bij je… kortom u snapt het al, de tegenstander liep recht op Thomas af. Thomas redde eerst nog bekwaam maar moest een rebound afstaan en werd verslagen. 1-1. Dit was ook de rust stand.

In de rust de welbekende peper er weer in gekregen bij de mannen. Het was even nodig. Opstelling weer in detail iets veranderd. Dit pakte de jongens prima op. De 2-de helft was duidelijk voor ons. Dindua kreeg niet veel kansen meer en het balbezit was ruimschoots voor ons. Kansen kregen we ook. Maar doelpunten ho maar. Milan wilde denk ik net even te graag vandaag (hij heeft wel de schaar met goed gevolgd gedaan in de wedstrijd, daar was hij trots op en terecht). Daniel en Simon kwamen steeds net niet lekker uit, maar wat een heerlijke energie leggen zij in de wedstrijd. Nick had nog een kans, maar helaas… volgende keer schiet jij weer vol power Nick, waar zijn die schoten gebleven??? Aymen speelde weer een veel betere 2-de helft dan de 1-ste helft. Graag de volgende keer ook in de eerste helft… haha, deal? ;-) Hetzelfde geldt voor Dani, die was veel beter in de 2-de helft. Oh ja en dan hebben we Björn nog. Op de trainingen scoort hij bijna aan de lopende band maar in de wedstrijd lukt dat eigenlijk helemaal nog niet. Veld is dan toch groter, en hij moet dan meer afstanden afleggen. Maar vandaag was het zover! Björn wist voor de zoveelste keer een bal te onderscheppen, stoomde een paar meter richting doel en haalde verwoestend uit. Binnenkant paal in de verre hoek ging de bal het doel in!!!!!!!! 1-2. Het bleek de winnende, na dit doelpunt vertoonde de jongens extra spirit om deze voorsprong niet meer weg te geven. Mooie 2-de helft mannen (en de eerste 5 minuten van de 1-ste helft… haha).

Opmerkelijk: het schieten in de wedstrijd ging belabberd. Maar tijdens de penalty’s na de wedstrijd schoot iedereen op Björn na de ballen onberispelijk hard en zuiver in het doel. Tevens hield Thomas alles tegen!