C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 05

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Renger van Brederode

De derde thuiswedstrijd van de competitie werd op het hoofdveld afgewerkt tegen de Blokkers. Onder ideale omstandigheden werd er om 14:35 uur afgetrapt. De eerste tien minuten was FC Purmerend de bovenliggende partij en werd de keeper van de Blokkers veelvuldig op de proef gesteld. Er werden velen kansen vanaf de rechter- en linkerflank door goed combinatiespel gecreëerd. Echter ontbrak het nog aan het meedogenloos af maken van de gecreëerde kansen. Maar na een kwartier was het eindelijk zover. Door een goed opgezette aanval tussen Thomas en Chevano kon Chevano de bal netjes langs de keeper binnen tikken (1-0). FC Purmerend ging op jacht naar het tweede doelpunt maar dat bleef vooralsnog uit. Sterker nog FC Purmerend liet de Blokkers in hun spel komen waardoor Bram een paar keer in actie moest komen. In de 31” minuut scoorde de Blokkers de gelijkmaker. Via een snelle counter liep de snelle spits vanaf eigen helft door het midden rechtstreeks op het doel af. Met een geplaats schot werd Bram gepasseerd (1-1).

Met de 1-1 ruststand was de wedstrijd nog niet gespeeld en kon het deze middag m.b.t. de uitslag nog alle kanten op. Na de rust was het in de 38” minuut wederom raak voor FC Purmerend. Vanaf de linkerflank werd de bal door Jari met precisie voorgegeven op Indra die vervolgens de bal het doel in schot (2-1). Maar vijf minuten later werd Bram met een mooie boogbal gepasseerd (2-2). Onoplettendheid van de middenvelders kon de speler van de Blokkers ongehinderd op doel schieten. FC Purmerend moest er duidelijk een schepje bovenop doen. Dat gebeurde nu dan ook. Er werd korter gedekt en de duels werden feller uitgevochten. In de 46” minuut werd op de achterlijn doormiddel van een sliding door Chevano de bal naar Indra geschoten. Indra schot met een bekeken intikker de bal tegen het net (3-2). De tweede helft was FC Purmerend heer en meester en speelde het voetbalspel zich alleen af op de helft van de Beemster. Drie minuten voor het einde werd Indra onreglementair in de 16 meter neergelegd waarop maar een straf voor staat een “strafschop”. Onze penalty koning Jari schoot de 4-2 binnen en was de verdiende overwinning voor FC Purmerend een feit.

Volgende week zaterdag gaat de competitie tegen VIOS-W weer verder. Aanvang 13:00 op sportpark de Doorbrak in Warmenhuizen.