50'
67'

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 05

31 oktober 2015 13:15

Vandaag moesten we in Alkmaar spelen tegen een ploeg die 2 punten voor ons stond met 1 wedstrijd meer gespeeld. Een team met allemaal 2e jaars jongens dus we konden er tegenaan.

Het bleek achteraf dat wij ons goed weerden en dat wij de overhand van het spel hadden. We hadden 2 extra spelers mee (Yael, Sven en Thomas Vroom waren nog geblesseerd) namelijk Bas Muller en Rico Bommels. Jongens hartelijk dank voor jullie meedoen!
Al in de 15e minuut konden wij ons goede spel omzetten in een doelpunt van Chevano. Daarna kregen we nog wat kansjes maar we kregen hem er niet in. Aan de andere kant speelde Max Owen zeer consequent en goed. Alle tegenstooten werden vakkundig geblokt. Een zo'n blok werd goed naar Jari gespeeld die hem dan weer aan Rico gaf. Rico zag Yeremiah goed vrij staan en die kon gemakkelijk de 0-2 intikken.
Daarna stonden we even niet goed op te letten. De tegenstander wist daar wel raad mee en met een goede voorzet kopte ze de 1-2 binnen.
Meteen na de aftrap kregen we via Yeremiah nog een kans maar die ging naast, maar Rico had wel de juiste schoenen aan en van zeker 30 meter schoot hij de bal schitterend over de keeper 1-3.
Daarna wist Yeremiah nog net voor rust de 1-4 er in te frommelen. Tijdens de rust probeerde Erik nog duidelijk te vermelden dat we nog niet gewonnen hadden en dat wij de 2e helft altijd slechter zijn. Dus we waren gewaarschuwd.
Dat bleek ook wel bij de eerste de beste uittrap van de tegenstander knalde Chevano de bal meteen terug achter de keeper 1-5.
Daarna kreeg Rick de bal op rechts via Hugo en Jesse, maar hij kwam niet veel verder ten val in een soort spagaat omdat de tegenstander hem lastig vond. Vrije trap dus aan de rechterkant. Chevano dacht die kan ik mooi voorzetten, en jahoor precies op Hugo die de 1-6 maakte.
Daarna lieten wij de teugeltjes te veel hangen. De tegenstander wist terug te komen tot 3-6 via domme fouten.
Uiteindelijk werd het 3-7 door een goal van Max Owen die de bal mooi kreeg aangespeeld.

We hebben goed aan ons doelsaldo gewerkt en staan nu 4e in de competitie. Zaterdag tegen de koploper, hetgeen erg moeilijk gaat worden. Dat team scoort er erg op los.