Van u razende Reporter: Purmerend C-3 – SSV C-1 (1-4)

7 november 2015 12:30

Scheidsrechter

Rob Horsting

Eindelijk de lang verwachte wedstrijd tegen de koploper SSV.

Dit team had tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, dus onze jongens konden aan de bak.

De wedstrijd begon een kwartiertje later, uitloop van de vorige wedstrijden op ons veld. Het was een regenachtige middag, maar het weer knapte op gedurende de wedstrijd.

We hadden weer te maken met blessures (Max, Sven, Yael en Indra) dus coach Erik moest weer een aantal invallers regelen. FC Purmerend begon heel goed aan de wedstrijd en zette SSV goed onder druk. Alle ouders waren bang voor een grote nederlaag omdat SSV gemiddeld met 7 doelpunten verschil al zijn wedstrijden had gewonnen, maar het tegendeel bleek.

FC Purmerend deed het supergoed en kon de tegenstander zelfs meerdere malen vastzetten op hun eigen helft. Een uitbrak van SSV in de 11e minuut zorgde ervoor dat we onnodig met 0 – 1 achter kwamen. Op een lange peer naar voren van SSV, kwamen onze verdedigers in moeilijkheden en de spits van SSC kwam oog in oog met Bram onze keeper te staan. Deze maakte een geweldige redding, maar de scheidsrechter zag dit anders en gaf een penalty aan SSV 0 – 2 (21e minuut)

We lieten het er niet bij zitten, maar onze combinaties liepen steeds stuk op het middenveld. We konden de voorhoede niet goed bereiken en zo ook geen kansen afdwingen. In de 27e minuut werden we weer onder druk gezet door SSV en hieruit konden ze simpel scoren 0 - 3, eigenlijk was dit een te makkelijk weg gegeven doelpunt. Onze verdediging stond niet goed en er werd niet zo best gedekt. Maar de jongens bleven goed hun best doen en dit zorgde voor een mooie aanval over links, voorzet van Jeremiah en Hugo ronde mooi af, maar hun keeper kon de bal net tegen de paal aantikken. Vlak voor rust schoot Hugo de bal met een geweldige afstands-knal in de rechter kruising, onhoudbaar voor de keeper van SSV 1 – 3

De 2e helft was net begonnen en een verkeerde bal van onze laatste man (Uit verdedigen door het midden) zorgde er voor dat we met 1 – 4 achter kwamen te staan. Qua geluk hadden we ook geen mazzel. Een schot van Jeremiah belande boven op de lat. Bram zorgde met een super redding in de 57e minuut dat we niet nog verder achter kwamen. Een groot gedeelte van de 2e helft werden we vooral door hun fysieke spelers (hun nummer: 10 en hun spits nummer: 9) naar achter gedwongen.

Wederom weer een schot op de lat dor Thomas, we mochten helaas niet meer scoren.         Einduitslag 1 – 4  We kunnen terug kijken op een goed spelende C-3 die goed geconcentreerd hebben gevoetbald, echter konden we onze kansen niet omzetten in doelpunten. Met in het programma nu meerdere wedstrijden tegen lager staande teams in onze poule rekenen we op positieve uitslagen.