Competitie: Zaterdag 5 december 2015: Purmerland F4 - FC Purmerend F8 eindstand 1-10

Purmerland F4

1 - 10

Purmerend JO8-1

5'
Assist: Justin Onsia
7'
Justin Onsia (afstandschot)
10'
Jari Mul (schot)
12'
Jari Mul (intikker)
16'
20'
Fender van Gils (intikker)
27'
Finn Roussou (schot)
32'
...
36'

F-pupillen zaterdag, F8, 7e klasse 14

5 december 2015 10:15

Na het officieuze kampioenschap van vorige week vandaag de laatste wedstrijd van 2015. Op een stormachtige 5 december was het een uitdaging om de jongens rustig te houden.

Niet zo zeer voor de wedstrijd maar natuurlijk het vooruitzicht op pakjesavond. De coaches werden verrast in de kleedkamer met teksten van de mannen als “het maakt niet uit” , “het gaat om plezier“ en “winnen of verliezen maakt niet uit”.

Na een korte voorbespreking en de opstelling gingen we het veld op voor de warming up.

Keeper:                    Giovanni
Verdediger:               Ravi, Finn en Justin (aanvoerder)
Middenveld:              Fender, Calvin en Maurits
Aanvaller:                 Jari
Wissels:                   Quinn en Jamie

Om 10:15uur de aftrap waar bleek dat weinig over was van de teksten in de kleedkamer. De mannen lieten direct hun vertrouwde spel zien met lof van de scheidsrechter en tegenstander. Eenrichtingsverkeer met een aanvallend Purmerend dat ondanks wind mee, moeite had om tot doelpunten te komen. De bal vloog alle kanten op maar toch bleven we het keer op keer weer via de zijkanten proberen, want Purmerland stond vol te verdedigen. Na een corner van Fender en een direct schot van Justin werd deze onderweg gekraakt en kwam voor de voeten van Calvin, een goede aanname en een direct schot zorgde voor de verdiende 0-1. Niet veel later opnieuw een corner van Fender met hetzelfde recept en schoot Justin wederom met scherp 0-2. De mooiste aanval voor rust begon bij Ravi die eerst goed verdedigde en daarna de vrijstaande Maurits bereikte met een ingooi. Na een dribbel van Maurits kwam de bal bij Fender die op zijn beurt de vrijstaande Jari vond. Met een neusje voor een doelpunt liet Jari deze kans niet aan zich voorbij gaan, 0-3. Direct daarna wederom Jari na een schot van Calvin die hij van richting liet veranderen 0-4. Nog voor rust twee doelpunten; een knal van de opgekomen Justin verdween via de borst van Quinn, ja inderdaad onze eerste keeper die vandaag als speler meedeed, in het doel, 0-5. Op slag van rust nog een aanval waarbij een schot van Quinn voor de voeten van Fender kwam en in het fluitsignaal schoot Fender de bal er nog in. Even onduidelijk maar goedgekeurd door de scheidsrechter, 0-6. Ruststand

Na wat omzettingen in de rust en limonade de tweede helft met wind tegen. Ravi, die voor Gio in het doel kwam te staan, liet de doeltrappen slim nemen vanaf de grond via Calvin en Finn. Hierdoor konden we met wind tegen de bal snel verplaatsen. Opnieuw was het Quinn die na een verkeerde uittrap van de keeper scoorde 0-7. Finn (normaliter on slot op de deur) die inmiddels in de spits ging spelen was een aantal keren dichtbij maar na wederom goed doorzetten schoot hij de bal keurig binnen, een verdiend doelpunt 0-8. De mooiste aanval na rust begon achterin bij Gio die de bal naar Justin speelde. Justin stuurde op rechts de vrijstaande Fender weg die na het uitspelen van een tegenstander de bal in de rechterhoek schoot en vlak voor het doel was daar Quinn die de bal intikte 0-9. Daarna scoorde Purmerland tegen uit een corner 1-9. Hij was al een aantal keer dichtbij maar ook Jamie scoorde vandaag na goed voetballen en een slalom creëerde hij voor zichzelf de ruimte om vervolgens goed in te schieten, 1-10.

De penalty’s werden met 1-5 gewonnen en na onze team yell van onze boys “koen koen koen, F8 is kampioen”, was het tijd voor een warme douche en chips en drinken in de kantine.

Mannen, het waren mooie wedstrijden in 2015. We hebben genoten van jullie inzet, onderlinge en gezamenlijke spel, mooie goals. Supporters dank voor het aanmoedigen van onze mannen iedere week, jullie zijn vandaag onze Man of the Match in deze storm. Veel enthousiasme wat onze jongens heeft geholpen.  Een speciaal dankwoord aan de trainers  Ruud Roussou en Calvin de Boer voor het trainen van onze jongens samen met de coaches. Na de winterstop volgt meer tegenstand waarbij we als team en individu getest gaan worden op andere weerstanden. Vooral zo doorgaan dan twijfelen wij niet aan een goed resultaat. Nog twee trainingen , het teamuitje volgende week en een zaaltoernooi en dan zit 2015 er op.

Maar eerst op naar pakjesavond, vol verwachting klopt ons hart…