Competitiewedstrijd zaterdag 23 januari 2016: SDOB F2 – FC Purmerend F8 eindstand 2-6

SDOB F2

2 - 6

Purmerend JO8-1

5'
Jari Mul (schot)
11'
Jari Mul (intikker)
16'
... (schot)
18'
23'
Assist: Jari Mul
...
30'
35'

F-pupillen zaterdag, F8, 5e klasse 11

23 januari 2016 11:30

Na een lange winterstop met wat zaalwedstijden in de benen stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van 2016 op het programma. Dit in de nieuwe competitie met een promotie na het winterkampioenschap naar de 5e klasse voor onze boys. Tegenstander  was SDOB F2 dat al in de 5e klasse speelden en winterkampioen was geworden. We waren dus gewaarschuwd dat het wel eens een lastige pot zou kunnen worden…

Eerst moesten er nog twee zaalwedstrijden gespeeld worden in De Kraal tegen Beemster F3 (0-1) en Kwadijk F1 (9-0). Met die laatste overwinning op zak konden we met een goed gevoel samen naar Broek in Waterland rijden voor de wedstrijd die om 11:30uur zou beginnen.

Keeper:                             Quinn

Achterin:                            Finn met op de flanken Justin en Jamie

Middenveld:                       Calvin en Maurits

Aanval:                              Jari

Wissels:                            Gio en Fender

Na de teambespreking en de warming up mochten we dan eindelijk beginnen. Ouders, opa’s, oma’s broertje en zusjes langs de kant en een stralende zon. Een beetje gespannen begonnen we aan de wedstrijd tegen een tegenstander die het niet cadeau zou geven en sterke spelers in de groep heeft.

Na een paar minuten hadden we een beetje van onze bekende “schwung”  te pakken en begonnen we weer goed over te spelen , aan inzet geen gebrek. Nadat Justin aan de rechterkant goed doorkwam , speelde hij de sterk spelende Calvin in die na het passeren van een tegenstander , goalgetter Jari vrij zag staan , die geplaatst de 0-1 liet aantekenen.  De ban was wel een beetje gebroken maar SDOB bleef via goede passes en snelle counters het doel bestoken van Quinn die een paar keer goed redde of werd gesteund door Finn, Jamie en Justin. Op het midden verzette Maurits veel werk en na een goede pass werd Calvin gevonden. Een weergaloze solo werd afgerond met een nog mooiere lob over de keeper, fantastisch 0-2! Nadat Fender en Gio samen Jamie en Justin hadden vervangen gingen we vrolijk door met aanvallen. Na een onderschepping van opnieuw Calvin was hij niet zelfzuchtig maar bediende op een presenteerblaadje Jari, 0-3. Tussendoor werd Quinn een paar keer op de proef gesteld maar hield hij zijn doel keurig schoon. Een ware plaag voor de verdedigers van SDOB, want Calvin had het op zijn heupen met wederom een solo maar dit keer geen lob maar een assist op Jari 0-4. Na wat geklungel in de verdediging deed SDOB nog iets terug 1-4. Ruststand.

Na wat wijzigingen in de rust pakten we de draad van de eerste helft op maar bleef SDOB sluw door een speler voorin te laten wachten. Calvin, Fender en later Finn hielden dit goed in de gaten. De mooiste aanval van de tweede helft begon bij de hardwerkende Fender aan de rechterkant die zijn tegenstander het bos in stuurde met “ een skill “ , de volgende uitkapte en direct speelde naar Jari. Met veel overzicht stuurde Jari zijn maatje Maurits weg . Het harde werken van Maurits werd beloond met een doelpunt 1-5. Via een kluts werd het snel 2-5. Inmiddels had Gio op rechts een paar goede onderscheppingen en als het lastig werd was daar vaak keeper Quinn met assistentie van Finn. Het slotakkoord was voor Jari die weer goed positie koos en werd aangespeeld door Maurits, 2-6. Eindstand.

Na het laatste fluitsignaal toch wel gejuich bij onze boys om de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie winnend af te sluiten. De penalty’s eindigden in 6-6 en tevreden zochten we de kleedkamer op, opzoek naar een warme douche die in het begin bijzonder koud bleek te zijn…brrrrrJ!

We zijn trots op jullie boys, zeker met de zaalwedstrijden die eerst gespeeld dienden te worden.

Deze week weer lekker trainen en volgende week bezoek van Assendelft F4.