Purmerend JO10-2

Competitie

E-pupillen zaterdag, E11, 7e klasse 26

6 februari 2016 10:15

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week moesten we vandaag aantreden tegen de nummer 1, Wherevogels E9. Er stond veel op het spel, want we hadden al min of meer gezien dat Wherevogels een mogelijke concurrent was voor de voorjaarstitel. De aanwijzingen in de kleedkamer waren dan ook duidelijk: tegenstander onder druk zetten, met z'n allen aanvallen, met z'n allen verdedigen en snel omschakelen. Wherevogels stond op 6 punten met 1 wedstrijd meer gespeeld, en wij nog op 3. De spelers leken er klaar voor te zijn...

De eerste helft begon enorm rommelig (vandaar de titel). Dit kwam ook door Wherevogels, die niet echt met een plan speelde maar wel steeds in staat leek ons doeltreffend te storen. Ze liepen ons dan ook eigenlijk een beetje 'in de weg' en zorgden ervoor dat wij niet ons eigen spel konden spelen. Daar tegenover waren wij te langzaam in onze handelingen, hielden we de bal te vaak onnodig bij ons en konden we de vrijstaande spelers niet bereiken. Op sommige momenten waren André en ik zelfs nogal geïrriteerd om ons slordige spel, omdat we vanaf de kant zo 3 of 4 spelers van ons vrij zagen staan maar de betreffende speler dan toch voor eigen succes ging. Ondanks dit alles waren wij toch beduidend beter en hadden wij de regie in handen. Dit resulteerde in de verdiende openingstreffer. Na een mooie aanval via Remzi en Tom, scoorde Elias met een bekeken schot hoog in de korte hoek. 1-0.

Na de 1-0 ging het helaas niet veel beter en bleven we 'aanklooien' tot aan de rust. Thijmen stond spits maar werd vrijwel geen enkele keer aangespeeld. Jammer, want het is juist zijn sterke punt om vrij te lopen en als spits aanspeelbaar te zijn. Een twijfelachtige voorsprong dus, en tijd voor een donderspeech (zoals we die wel vaker gehad hebben dit seizoen). De voorspelling was dat als we zo bleven spelen, we geheid gingen verliezen. Gingen we echter beter, feller en scherper spelen, dan zouden we de tegenstander met 4-0 wegzetten. Een gewaagde uitspraak, maar het kwam wel uit... :-)

De tweede helft speelden wij namelijk aanmerkelijk beter. Dean keepte weer een fantastische wedstrijd. Aanvallers van Wherevogels kwamen een enkele keer alleen voor onze keeper te staan (wat dan weer een gevolg was van slecht verdedigen) maar verprutsten vervolgens de kans. Dit was echter ook het resultaat van goed uitkomen en het doel verkleinen van Dean. Complimenten! Onze verdediging stond er vandaag dan ook niet altijd even goed op, maar Tom speelde toch weer een dijk van een wedstrijd. Een talent in de dop. Mooi om te zien hoe hij flink stoort en de bal met regelmaat bezorgt bij de aanvallers.

Onze tweede goal kwam op naam van Remzi. Naar eigen zeggen speelde hij niet heel lekker, en dit kwam omdat hij de avond ervoor pas om 23.30 in bed lag. Hij toonde dan ook een wat vermoeide indruk, maar een niet fitte Remzi is nog altijd een waardevolle Remzi. De goal was mooi, na aangeven van Riyad schoot hij hard en laag binnen in de korte hoek. 2-0. Dit doelpunt kwam op een goed moment en gaf ons vertrouwen. Niet lang daarna mocht Elias dan ook aantekenen voor zijn tweede en onze derde. De voorzet kwam van Remzi, die mooi het overzicht hield en Elias vrij zette voor de keeper. Mooie aanval! De wedstrijd was gespeeld.

De 4-0 die de wedstrijd definitief in het slot gooide was al net zo mooi. Jordy speelde een goeie wedstrijd en dit betaalde zich uit in een prachtige steekpass van hem op Ayoub, die afmaakte zoals alleen hij dat kan. Hard en overtuigend binnen geschoten, keeper kansloos. Een heerlijke goal die de steeds harder schreeuwende ouders langs de kant even stil kreeg. Wherevogels snakte dan ook naar een tegengoal maar kreeg het niet. De overwinning was in de pocket, al was het geen gemakkelijke. De eerste helft was beslist niet onze beste, maar in de tweede helft hebben we dat weer mooi recht getrokken.

Speciale complimenten vandaag voor Riyad, die eventjes centraal speelde en dit verbazend goed deed. Dat bied weer perspectief. Ook complimenten voor Hoey en Timo, die beide de pot achterin goed dicht hielden en een tamelijk foutloze wedstrijd speelden.

We liggen op koers. Een kampioenschap ligt op de loer...