E-pupillen zaterdag, E11, 7e klasse 26

5 maart 2016 10:00

Scheidsrechter

Gerrit Verkerk

Tijdens het Ricoh zaalvoetbaltoernooi in januari kwamen wij Kwadijk E3 al een keer tegen. Toen werd het een simpele 2-0 overwinning voor ons. Vandaag op het veld zou het ook een simpele overwinning worden, al maakten we het onszelf soms toch onnodig lastig.

Bij gebrek aan een scheidsrechter pakte Gerrit de fluit en speciaal voor die gelegenheid werd hij in een Kwadijk-jasje gestoken. Voor het eerst speelden wij 8 tegen 8 omdat de tegenstander hier min of meer op aandrong. Zelf spelen wij liever met 7 tegen 7, dan is er meer ruimte en 'lijkt' het makkelijker om ons positiespel te spelen. We spelen dan ook het best met 2 linies, 3 verdedigers en 3 aanvallers. Nu speelden wij nog steeds zo, alleen hadden we daar nu een aanvallende/verdedigende middenvelder tussenin staan. Achteraf zou blijken dat we Kwadijk juist hierdoor continu bij de keel hadden en voorin steeds een overtal hadden.

De eerste 10 minuten van de eerste helft hadden we geen antwoord op de 'Kwadijkse bus' die voor hun doel geparkeert stond. We kozen daarbij veel te vaak voor de minst logische oplossing, waardoor Kwadijk lang stand kon houden. Bovendien stond er een goede keeper bij hen op doel, die steeds op de goede plek stond. Hoewel wij soms ook recht op de keeper af schoten, daar waar we de hoek voor het uitkiezen hadden. Het was dan ook door een mazzeldoelpuntje van Tom (via het been van een verdediger) dat het 1-0 voor ons werd. Niet lang daarna stonden wij te slapen, waardoor een aanvaller van Kwadijk, die het even op zijn heupen kreeg, langs onze verdediging slalomde en knap afmaakte. 1-1.

Na deze gelijkmaker konden we weer opnieuw beginnen en herhaalde het bovenstaande zich. Steeds kwamen we de keeper tegen, of we schoten de bal naast of over. Ayoub leek het zat te zijn toen hij vanaf een meter of 20 de bal hoog in het doel joeg en de keeper kansloos liet. 2-1 en een schitterende goal! Hierna kwamen we eindelijk los en voerden we de druk nog meer op. Toch waren onze aanvallen wat onverzorgd en hadden we regelmatig het overzicht niet. Op een gegeven moment stonden we met 4 aanvallers tegenover 2 verdedigers maar speelden we het niet uit. Dit mag natuurlijk niet...

De 3-1 kwam van de voet van Remzi, die van dichtbij keihard in de korte hoek binnen schoot. Er leek wat frustratie in het schot te zitten, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij even daarvoor op zijn donder kreeg van ons omdat hij een paar keer achter elkaar de bal ongecontroleerd een poeier gaf, ver naast of ver over het doel en dat terwijl er van ons een paar spelers vrij stonden. De 4-1 was weer een aanval zoals we die kennen. Elias stoomde op aan de rechterkant, omspeelde zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor Ayoub die beheerst binnen schoot. 4-1 was ook de ruststand.

In de rust hamerden we op logischer nadenken en simpele oplossingen. Loop vrij, bied je aan en blijf in beweging. Er werd goed naar geluisterd en de tweede helft tikten we Kwadijk helemaal weg. Er kwamen nog 's 5 doelpunten bij. Eerst was het Thijmen die alert reageerde bij een afketsende bal op de keeper en binnenschoot. Daarna scoorde Riyad, die bij een op maat gesneden pass van Remzi net iets eerder bij de bal was als Thijmen en zo een doelpunt op zijn naam kon bijschrijven. De 7-1 schoot Ayoub binnen met wederom een prachtig afstandsschot, nadat hij zichzelf met een schijnbeweging knap had vrijgespeeld. Hoewel de goal van Ayoub mooi was, was de 8-1 van Tom mogelijk nog mooier. Nadat hij de bal had veroverd aan de linkerkant, liep hij een paar meter, keek naar rechts naar vrijstaande spelers maar besloot toch zelf te schieten. Het schot was hard en hoog in de rechterhoek, onhoudbaar voor de keeper. Leuk om te zien dat jullie steeds meer het moment herkennen dat je op doel kunt schieten! Tot slot de 9-1... Na werkelijk een prachtige, strakke pass van Hoey, over een meter of 15 laag over de grond en zo in de voeten van Remzi, maakte laatsgenoemde het mooi af.

Het was een simpele overwinning maar toch waren we achteraf gezien niet effectief genoeg. Het had wel 20-1 kunnen zijn als we zorgvuldiger omgingen met onze kansen. We leken dit echter de tweede helft pas te snappen. De coach van Kwadijk vroeg Gerrit na de 9-1 maar af te fluiten om hen de 10e te besparen... Zegt genoeg lijkt me.

Allemaal een groot compliment! Goed gespeeld!