Comeptitiewedstrijd zaterdag 19 maart 2016: FC Purmerend F8 - SDOB F2 eindstand 5-3

Purmerend JO8-1

5 - 3

SDOB F2

Jari Mul (schot)
3'
8'
... (schot)
Justin Onsia (schot)
15'
Assist: Jari Mul
Calvin Carrilho (intikker)
19'
Assist: Justin Onsia
Jari Mul (intikker)
30'
31'
... (schot)
35'
... (schot)
40'

F-pupillen zaterdag, F8, 5e klasse 11

19 maart 2016 8:45

Scheidsrechter

Tino Jol

Vandaag stond de wedstrijd tegen SDOB op het programma. Een belangrijke wedstrijd op weg naar een nieuw kampioenschap. Om 8:15 waren onze boys in de kleedkamer en begonnen we aan de wedstrijdbespreking. Vandaag moesten we scherp aan de wedstrijd beginnen en we hebben afgesproken om weer ons sterke passing spel te spelen aangezien SDOB fysiek sterke spelers heeft.

Fender deed de warming up en vandaag was duidelijk te zien dat onze jongens een stuk geconcentreerder waren dan de week hiervoor. We begonnen met Quinn in de goal, Maurits en Finn achterin, Fender, Calvin en Justin op het middenveld en Jari in de spits. Jamie begon als wissel.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en ons vertrouwde spel was weer zichtbaar. Na 3 minuten al een goede onderschepping van Justin die direct Jari inspeelde. Jari speelde snel door naar Calvin en die passeerde zijn tegenstander en gaf de bal weer strak voor naar de doorgelopen Jari die de bal koelbloedig tegendraads de hoek in schoot! 1-0. Zo kennen we onze boys. Na nog een paar mooie aanvallen van de FC ging het spel wat meer gelijk op. SDOB zette goed druk en onze verdedigers hadden wat problemen om de bal weg te werken. Na wat miscommunicatie tussen Finn en Maurits kon SDOB profiteren en daar was de 1-1. Dit was eigenlijk het enige moment van de eerste helft dat de verdediging op een foutje te betrappen was want Maurits en Finn speelde een zeer sterke wedstrijd en zorgde tevens voor goede inspeelballen naar het middenveld. De jongens lieten gelukkig het koppie niet hangen en knalde er weer bovenop. Justin speelde weer sterk aan de rechterkant en de middenvelders Calvin Fender en de later ingevallen Jamie zorgden allemaal voor veel werklust waardoor we als team erg sterk waren. Na 15 minuten spelen werd de bal door Jari teruggelegd op Justin en deze haalde verwoestend uit GOAALLLL!!! 2-1 door een prachtig afstandsschot.

De wedstrijd was aardig in evenwicht maar FC was toch wel de betere in balbezit. Enkele keren dat Quinn in actie moest komen deed hij dit zoals we hem kennen zeer alert en goed. In de 19e minuut kregen we door goed doorzetten van Calvin een corner. SDOB had kennelijk niet geleerd van de 2-1 van Justin want ze lieten deze weer vrij staan aan de rechterkant, Fender nam de corner en legde deze goed terug op Justin. Na een goede aanname weer een verwoestende knal van Justin richting goal, de keeper kon de bal niet vasthouden en daar was Calvin als de kippen bij en profiteerde door de rebound goed in te tikken.3-1! Dit was tevens de ruststand. In de pauze vertelden we de jongens dat we trots op ze waren en dat ze zo door moesten gaan want we genoten weer van het bekende spel. Wel hebben we aangegeven dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was want SDOB had ook wat kansjes gehad en waren fysiek erg sterk. De eerste 10 minuten van de tweede helft gingen gelijk op.  Maurits speelde erg sterk in de verdediging en ook Quinn was als keeper goed aanwezig als hij uit zijn doel moest komen. Na een goede opbouw van achteruit maakte we de 4-1, Finn speelde Justin in en deze speelde direct door op Calvin, deze passeerde op zijn manier twee verdedigers en trok de bal goed terug op de vrijstaande Jari die de bal alleen nog maar hoefde in te tikken. Hele goede aanval en een zeer mooie actie van Calvin die goed het overzicht behield. Klasse gedaan boys.

De 4-1 zorgde er echter ook voor dat onze jongens dachten dat de wedstrijd al gewonnen was want direct na de aftrap scoorde SDOB de 4-2. SDOB kreeg hierdoor vleugels en ging meer druk zetten en onze boys kwamen er even niet zo goed meer uit. In de 35e minuut maakte SDOB dan ook de 4-3.

Nog 5 minuten te gaan en de wedstrijd ging een spannende slotfase in. Na de 4-3 hebben al onze jongens gevochten als leeuwen en toonde ze aan dat ze deze wedstrijd koste wat het kost wilden winnen. We waren tot die 4-1 ook de betere dus dit konden we niet laten gebeuren. Door keihard voor elkaar te werken en weer goed samen te spelen kwam SDOB er eigenlijk niet meer aan te pas. Jamie die op links enorm hard heeft gewerkt speelde Jari in deze ging op links tussen twee tegenstanders door en speelde daarna direct Calvin aan die met zijn individuele klasse de 5-3 maakte. De wedstrijd was hiermee gespeeld en werd direct daarna afgefloten door Tino “Jol”.

Een knappe prestatie van onze boys en weer een stap dichterbij het kampioenschap. De penalty’s werden met 3-2 gewonnen door doelpunten van Jari, Finn en Quinn en mede omdat Quinn er een paar uitstekend gestopt had. Na de wedstrijd werd direct op het veld afscheid genomen van Ravi die helaas noodgedwongen moet stoppen met voetballen. Namens het hele team vinden we dit erg jammer en werd hij toch even in het zonnetje gezet. Quinn deed namens het hele team Ravi een bal cadeau met alle namen erop en Justin gaf Ravi nog een kadobon van de Bart Smit zodat hij zelf nog wat leuks kan kopen. Een mooie dag met een goede overwinning.