Onder 9, JO9-2, Groep 1 46

3 september 2016 8:45

Scheidsrechter

Marcos Castelo da Silva

Vandaag een wedstrijd waar de jongens al weken naar uitkeken, Purmersteyn op bezoek met een hoop bekenden vriendjes en klasgenootjes. Na de voorbespreking in de kleedkamer begonnen we aan de warming up.

Gegeven was dat het een zware wedstrijd voor ons zou worden en het uitvoeren van onze onderlinge afspraken vandaag belangrijker zou zijn dan scoren. We begonnen in de volgende opstelling:
keeper:                         Quinn
verdedigers:                  Finn, Fender en Justin
middenvelders:              Jesse en Amaro
aanvallers:                    Maxim
wissels:                        Jari, Maxim en Chivo

08:45u begon de wedstrijd onder leiding van Marcos Castelo da Silva. Direct was duidelijk dat Purmersteyn fel was en makkelijk elkaar vond aan de bal. Een kwestie van tegenhouden voor ons en daar waar mogelijk de counter zoeken. Dat bleek toch erg lastig omdat het veld vaak groot was en werden overlopen op het middenveld. Dit resulteerde ook voor rust in een aantal goals voor Purmersteyn en stond het na 20 minuten 0-4. Een goede kans hebben we eigenlijk niet echt gehad voor rust. Quinn daarentegen had het enorm druk en moest veel in actie komen.

In de rust werd nogmaals door de trainers benadrukt dat verliezen niet erg zou zijn maar zolang we maar wel 100% inzet wilden tonen en vanuit onze positie probeerden te spelen. De eerste 6 minuten van de tweede helft zagen we hier echter niet veel van terug en stond het 0-7. Daarna nam misschien Purmersteyn wat gas terug maar kwamen we wat beter in duels, werden we feller en konden we een aantal keer proberen aan te vallen. Na goed doorzeten van oa Chivo en Jamie, scoorde laatstgenoemde met een mooie lob over de keeper, 1-7.

Een terechte uitslag met een hoop leermomenten. Het hoort erbij boys, zolang we maar willen leren en inzet tonen gaan we dit soort wedstrijden in de toekomst ook in ons voordeel beslissen, Kop op en deze week weer lekker met plezier trainen en deelnemen aan het marktstadtoernooi.

Man of the match: Quinn, ondanks de 7 tegentreffers heeft hij er ook veel uitgehouden.