FC Purmerend O9-1 wint beker wedstrijd met overmacht van SV Beemster O9-1

10 - 1

Beemster JO9-1

Onder 9, JO9-1, Groep 1 06

22 oktober 2016 8:45

De tweede wedstrijd voor de beker was tegen 3 e klasser SV Beemster O9-1. De indeling voor de

bekerwedstrijden doet de wenkbrauwen vaak genoeg fronsen. Dit krachtsverschil is zo groot dat je

bij voorbaat weet wie er gaat winnen. Voor beide partijen niet echt bevredigend, maar de wedstrijd

moest gewoon gespeeld worden.

Na de aftrap was het al snel duidelijk dat Beemster niet veel had in te brengen. Een paar

geluksballetjes brachten ze op de helft van Purmerend en meer was het ook niet. Voor de

verandering opende Ralph de score in de 3 e minuut door een hard schot. Deze was onhoudbaar voor

de keeper. Beemster bleek toch taaier dan gedacht. Deze jongens gingen met het hele team in de

verdediging. FC Purmerend kreeg zat kansen maar verzilverde deze niet. Pas in de 18 e minuut kon

Keano op aangeven van Jesse de 2-0 binnen tikken. Beemster kwam terug en maakte er zelfs 2-1 van.

In de rust kregen de jongens een peptalk met daarbij vooral de boodschap om goed over te gaan

tikken zodat kansen gecreëerd konden worden. Dat was blijkbaar niet tegen dovemans oren gezegd

want direct na het fluitsignaal gingen de jongens los. Simpel overtikken en de Beemsterlingen maar

laten lopen. In de 22 e minuut paste Vico mooi op Jesse waardoor die de 3-1 kon binnenschieten. Een

minuut later mocht Massi het gaan doen op aangeven van Jesse: 4-1. Ook Ralph die uitstekend werd

bediend door Maurits mocht in de 24 e minuut de 5-1 binnen schieten. Ondanks de stand bleven de

jongens van Beemster opgewekt en strijdlustig, helaas tegen beter weten in. Maurits pakte steeds de

bal of om de aanvallers te bedienen. Massi scoorde met een mooi afstandsschot de 6-1. Jayden miste

een paar keer. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Keano die in de 26 e minuut op aangeven

van Jesse met een hakballetje de 7-1 maakte. Ja, nu wilde iedereen wel scoren. Jayden pakte toch

zijn doelpuntje mee in de 29 e minuut na een assist van Massi: 8-1. Ook Nino had er zin en wilde ook

wel scoren. Hij dribbelde naar voren en schoot fraai de 9-1 binnen. Echt verdedigen deed Beemster

niet meer, ze liepen eigenlijk alleen maar in de weg. Ook hadden we te doen met Levi die niets te

doen had. Hij had alvast wel kunnen gaan douchen ?. Uiteindelijk werd het 10-1 door een

binnentikker van Massi in de slotminuut op aangeven van Keano.