Zaterdag 10 september 2016 FC Purmerend O9-2 - Hercules Zaandam O9-1 eindstand 1-0

Man of the match: keeper Quinn

Vanochtend was het dan zo ver: de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de jongens van de O9-1 tegen Hercules. Zoals gebruikelijk begonnen we met de voorbespreking in de kleedkamer. Om kwart voor negen floot onze inmiddels vaste scheidsrechter Marcos Castelo da Silva het beginsignaal. We begonnen in de volgende opstelling:

Keeper: Quinn

Verdedigers: Finn, Justin, Fender

Middenvelders: Chivo, Jesse

Aanvallers: Jari

Wissels: Amaro, Jamie, Maxim

Het was direct duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Onze jongens stonden onder druk en na vijf minuten kwam Hercules met de eerste aanval.

Na deze eerste aanval volgden er nog een aantal meer, waardoor de eerste helft van de wedstrijd zich voornamelijk op onze helft afspeelde. De counter konden de mannen maar niet voor elkaar krijgen. Gelukkig was daar keeper Quinn met een aantal goede reddingen, waardoor werd voorkomen dat we met een achterstand de rust ingingen. In de tiende minuut was er vanuit een vrije trap nog wel een mooie kans voor Amaro, maar helaas belandde de bal naast het doel van Hercules.

Na in de rust een flinke peptalk gekregen te hebben gingen de boys vol goede moed de tweede helft in. Nu lukte het ze wel om door de verdediging van Hercules te breken, wat resulteerde in een corner in de vijfde minuut van de tweede helft. Fender schoot deze op sublieme wijze zelf de goal in. 1-0! Er volgden nog wat kansen aan beide kanten, maar Hercules wist slechts de paal of onze keeper Quinn te vinden. In de dertigste minuut werd het nog even spannend nadat Hercules een vrije trap kreeg na een overtreding van Maxim, maar gelukkig voor ons belandde de bal op de paal. Het bleef dus bij dat ene doelpunt en zo zijn de eerste 3 punten van deze competitie binnen.

Het was niet de beste wedstrijd van onze jongens en het was misschien een 'gestolen' overwinning, maar het voelt toch wel lekker.  Op naar volgende week uit tegen Zaanlandia.