Foresters de JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 03

10 september 2016 8:45

FC Purmerend - de Foresters 4-6

Tsja, wat gaan we over deze wedstrijd zeggen: Goed voetbal, slecht voetbal, paniekvoetbal, mooie passes, overtredingen over en weer, werklust, onderschatting, nonchalance... Eigenlijk zat alles wel in deze wedstrijd.

De Foresters, wat moesten we er van verwachten? Dat het een sterke tegenstander zou worden, dat hadden we links en rechts al gehoord. Na de teleurstelling tegen Volendam en de lekkere oefenwedstrijd tegen de Wherevogels, was de groep gretig om eens lekker te gaan knallen. En dat hebben we gezien! De mannen gingen vliegend van start en de Foresters werden volledig overrompeld. De ene aanval nog mooier dan de andere en het kon niet utblijven: de ene na de andere goal werd gescoord, we konden onze ogen niet geloven. Binnen 10 minuten stond het al 3-0 voor FC Purmerend met 2 doelpunten van Massi en 1 van Jesse. Fantastisch! Waar zou dit gaan eindigen?

Al snel werden we met de neus op de feiten gedrukt. Ook onze jongens waren verrast en dachten dat de winst al binnen was. De Foresters werden wakker en begonnen te voetballen en druk te zetten op de verdediging. En dat hebben we geweten. Door onder andere slecht verdedigen op de corners weten de Foresters er voor de rust 4 in te prikken bij ons. We gingen dus met 3-4 de rust in. Ai, dat was schrikken....

In de rust een goed gesprek met de mannen en ze gingen er weer vol voor. We wisten niet zo goed raad met het soms fysieke spel van de Foresters en lieten ons toch nog te makkelijk van de bal zetten. Het wordt 3-5. Uiteindelijk komen we uit een fraaie vrije trap van Jesse toch nog tot scoren: 4-5. We geloven er nog in, het kan nog.... Helaas valt er toch nog een doelpunt en wordt de eindstand van deze spannende wedstrijd door de Foresters op 4-6 gezet. Jammer er had veel meer in gezeten. Een goede les voor het hele team.

Inmiddels weten we dat deze wedstrijd wel eens het kantelpunt kan zijn geweest voor ons team. Elke wedstrijd zien we ze beter worden. Zeker het spel van de 1ste 10 minuten geeft veel vertrouwen. Hard werken kan worden beloond en dat is vandaag weer geleerd!

We eindigen met een dubbel gevoel: Trots op de mannen vanwege het leuke voetbal, balen dat we toch de winst weggeven.

Op naar de volgende wedstrijd: Hoofddorp uit... Dat wordt weer een pittige...