3 - 2

Wherevogels De JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 18

3 september 2016 10:00

Na zelfvertrouwen getankt te hebben in de bekerwedstrijd tegen Buiksloot (6-0), wachtte vandaag de competitiestart tegen Wherevogels. Naar zeggen een van de lastigere tegenstanders vorig seizoen, dus het was afwachten hoe de verhoudingen vandaag lagen. Na de scrum en de yell (waarmee we haast al met 1-0 voor staan), kwam FC Purmerend fel uit de startblokken. Het vroeg afjagen en storen wat we ook tegen Buiksloot deden, werd ook nu weer knap voortgezet. Wherevogels had er geen antwoord op en de 1-0 viel dan ook verdiend. Via een aanval uit het boekje (tiki-taka á la Barcelona) maakte Thies met een bekeken schot in de korte hoek mooi af.

De keren dat Wherevogels wat terug trachtte te doen, werden door de verdedigers in de kiem gesmoord. Elias, Daniel en Duuk stonden hun mannetje en bezorgden de bal met regelmaat weer terug bij de aanval. Het was niet de vraag of de 2-0 ging vallen maar wanneer. De goal liet dan ook niet lang op zich wachten, toen Rayan, wederom via een prachtige aanval, de keeper verschalkte door de bal vanaf rechts (met links) mooi in de verre hoek te krullen. Wherevogels was het kwijt en leek rijp voor de slacht. Na de 2-0 gingen we dan ook vrolijk door en vlak voor rust mocht Sem aantekenen voor de 3-0, door de bal loeihard achter de keeper te plaatsen. 3-0 rust en het klusje leek geklaard... Of toch niet?

De tweede helft was het spel beduidend minder aantrekkelijk om naar te kijken als de eerste helft. Speelde Wherevogels beter of wij slechter? Het was een combi van beide. In de rust bleef het team van Wherevogels op het veld en ik zag dat ze flink werden toegesproken door hun trainer. Omdat het aan de andere kant van het veld gebeurde, was niet te horen wat er werd gezegd maar de gebaren spraken boekdelen: meer passie en meer beleving!

Kennelijk was het niet tegen dovemansoren want FC Purmerend had het zichtbaar moeilijker. Niet zozeer in het verdedigen maar wel in het vinden van een gaatje voorin. Tot overmaat van ramp verkeek Freek zich (die verder een fantastische wedstrijd keepte) bij het uitgooien van de bal, waardoor een speler van Wherevogels de bal kon onderscheppen en deze vervolgens alert over Freek heen krulde. 3-1 en de eer was in ieder geval gered. Hoewel we ons nog niet echt zorgen maakte, was het wel billenknijpen toen Wherevogels niet lang na de tegentreffer ook nog de aansluitingstreffer mocht maken. Wederom door slecht uitverdedigen (we waren er even niet bij met ons kop) greep Wherevogels de kans en maakte de 3-2. Twee tegendoelpunten die we dus eigenlijk aan onszelf te danken hadden. Gingen we dit nu echt nog uit handen geven??

Voorin probeerden Stijn, Yentl, Dani en Rayan nog wel een 4de treffer te forceren maar deze bleef uit. Dit gold gelukkig ook voor de gelijkmaker en zodoende sloten we de wedstrijd alsnog winnend af. Op basis van de eerste helft dik verdient! De tweede helft heeft ons wellicht weer wat leerpuntjes bijgebracht... ;-)