FC Purmerend O9-1 onderuit tegen koploper DEM O9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 03

1 oktober 2016 8:30

Heel vroeg op pad (7.30 uur) om af te reizen naar de koploper DEM in Beverwijk. Dit team heeft alleen tegen de zwakkere teams gespeeld en het was de vraag hoe sterk dit team echt is.

In tegenstelling tot wat onze toppers gewend zijn, speelden ze op gewoon gras en dat was ook nog eens nat van de dauw. DEM besloot nog een extra handicap toe te voegen aan het spel: een bal die vanwege het gewicht pas bij de D-pupillen gebruikt mag worden. Deze zwaardere bal in combinatie met het natte gras en de ruwe spelers van DEM maakte het spel intensiever en lastiger.

Binnen 5 minuten liep FC Purmerend al achter de feiten aan. Een te zachte terugspeelbal op Levi door Jayden werd doorzien door een DEM speler die vervolgens de 1-0 kon binnen tikken. Wat jammer om zo op achterstand te komen. Enkele minuten later kwam DEM op 2-0 door wederom een misverstand in de achterhoede. FC Purmerend moest alle zeilen bijzetten om niet tegen een grotere achterstand aan te lopen. Toch was het FC Purmerend die de overhand had en de kansen creëerden. Een schot op doel van Jesse belandde net naast. Ook Maurits en Massi probeerden via enkele combinaties de 2-1 erin te krijgen. Dat lukte uiteindelijk in de 14e minuut. FC Purmerend begon meer aan te zetten en de gelijkmaker kon zomaar vallen. Het was DEM die steeds probeerde te counteren. Ze sloegen steeds het middenveld over en brachten de aanvallers in stelling. Levi had een paar mooie reddingen en de DEM-ers schoten een keer naast en over. De zware bal leek ook Levi parten te spelen. Een terugspeelbal werd goed opgepakt maar de uittrap daarna was niet krachtig genoeg waardoor een DEM aanvaller er mee aan de haal ging en makkelijk de 3-1 kon scoren. Ralph en Vico en Jesse deden er alles aan om de aanvallers te bedienen. Helaas leverden dat maar kleine kansen op. De keeper van DEM had een aantal knappe reddingen helaas.

Na de rust bleek DEM op volle toeren te gaan draaien. Een paar uitbraken resulteerden voor hen in de 4-1 en 5-1. Dit was een sterke fase voor hen. Keano deed in de 27e minuut nog wat terug doordat een bal uit de rebound voor zijn voeten kwam en hij de 5-2 kon binnen tikken. Al snel beantwoordde DEM dat door de 6-2 te maken. Dit was een fraaie lob van een DEM aanvaller. De laatste fase speelde FC Purmerend goed over. Jesse voorkwam de 7-2 door een doorgebroken DEM speler op dezelfde ruwe manier de bal afhandig te maken als ze dat zelf deden. Ook Jayden had een paar sterke verdedigende acties waardoor de DEM aanvallers vast liepen. Nino passte goed waardoor Massi en Keano in kansrijke positie kwamen. Vico bleef rustig aan de bal en kon deze op maat meegeven aan de aanvallers. Het was Keano die na een assist van Massi de 6-3 kon binnen schieten. Dit was tevens de eindstand.

De jongens hadden heel hard gewerkt, helaas bleven de punten in Beverwijk. Het was een mooie leerschool voor hen. Het trainen op gewoon gras zal helpen om hier beter mee om te gaan. En niet onbelangrijk: controleren of de bal geschikt is voor de wedstrijd