FC Purmerend O9-1 boekt makkelijke overwinning op Kolping Boys O9-1

... (e.d.)
21'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 03

8 oktober 2016 8:45

Een mooie zonnige zaterdagmorgen op Sportpark Weidevenne om aan te treden tegen Kolping Boys O9-1. Onderwerp van gesprek was het spelen op kunstgras en de potentiële risico’s daarvan. De wedstrijd bij FC Purmerend werd gewoon gespeeld op kunstgras.

Een paar minuten na de aftrap was het al duidelijk dat FC Purmerend voor de winst wilde gaan door drie kansen van het aanvalsduo Massi en Jesse. De verdediging van Kolping Boys had de grootste moeite om het achterin dicht te houden. Het kon dan ook niet anders dat het eerste doelpunt moest gaan vallen. Op aangeven van Massi kon Jesse in de 9e minuut met buitenkant rechts over de keeper schieten die al was uitgelopen om de bal te pakken maar te laat was. De bal ging over de lijn toen een Kolping Boys verdediger de bal uit het doel schoot maar helaas te laat was: 1-0. Helaas pindakaas voor deze verdediger! De druk op de helft van Kolping Boys bleef groot waardoor weer een paar kansen werden gecreëerd. Kolping Boys had een paar kleine kansen maar kwamen vooral laatste man Vico tegen die een rots in de branding is bij de verdediging van FC Purmerend. Ook Ralph liet zijn voeten spreken door scherpe passes en een paar schoten op doel. Het was toch Jesse die in de 11e minuut voor de 2-0 mocht tekenen. Een corner op maat van Nino werd door Jesse keihard binnen gekopt. De schermutselingen bij het doel van Kolping Boys bleven onverminderd doorgaan. Na een lepe pass kon Massi in de 14e minuut de 3-0 binnen schieten. Keano kon zijn draai goed vinden als middenvelder om de spitsen te voorzien van steekpassjes. Maurits liet zich vooral zien als plaaggeest van de Kolping Boys aanvallers waardoor ze slordig werden en de bal aan FC Purmerend verloren. En keeper Levi, tja, die had niet heel veel te doen.

Na rust ging het offensief van FC Purmerend door. Massi probeerde het via combinaties met Keano en Maurits maar stuitten op de keeper. Bij vlagen leek Kolping Boys aan te zetten en moest Levi in actie komen. Hij redde een paar keer op knappe wijze! Het gevaar kwam weer bij FC Purmerend vandaan. Jayden die meerdere keren de bal van de tegenpartij afhandig maakte kon op deze wijze de voorhoede bedienen. Hij kwam zelf nog in een scoringskans terecht maar miste net de power voor een hard schot. In de rebound probeerden Massi nog de 4-0 te maken maar dat mislukte. FC Purmerend bleef maar gaan met op de rechterflank Massi of Jesse als gevaarlijkste man. Een pass op Maurits veranderde van richting waardoor de bal pardoes in de linkerhoek van het doel belandde: 4-0. Enkele minuten later dribbelde een Kolping Boys aanvaller met de bal naar het doel en scoorde de 4-1. Dit was een sterkere fase van de tegenpartij met vooral op het middenveld een paar goede spelers. Toch konden ze het de sterk spelende Ralph, Vico en Jayden niet echt moeilijk maken. Ook hadden de tegenpartij geen antwoord op de passeerbewegingen van Nino. Maurits kwam nog in een kansrijke positie terecht maar kon het net niet afmaken. Gelukkig kon hij in de 37e minuut wel Keano via een mooie pass bedienen die daardoor heel koel de 5-1 op het scorebord bracht. Dit was de eindstand.