FC Purmerend O9-1 bindt ook UNO aan de zegekar

33'

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 03

5 november 2016 8:45

Afgelopen zaterdag was UNO O9-1 op bezoek. Er werd een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd die in het voordeel van onze toppers werd beslist. Inmiddels de 4e zege op rij: dos, tres, cuatro, UNO! We hadden Levi weer terug die hersteld was van wat ongemakken. Vanwege persoonlijk omstandigheden in de familie kon Jayden er helaas niet bij zijn.

Direct na de aftrap was er druk op de bal om het UNO moeilijk te maken. De bal werd daardoor snel veroverd zodat de eerste aanval kon beginnen. Jesse die langs de zijlijn als een speer naar voren dribbelde, stichtte gevaar. De voorzet belandde voor de voeten van Massi, maar die schoot net naast. Zo ontstonden steeds schermutselingen op de helft van UNO. Ze werden helaas niet verzilverd. Keano schoot nog een keer over en ook Massi kon de doelman niet passeren. Hij schoot nog een keer keihard op de lat. Ondertussen hadden Ralph en Nino het lastig op de flanken door de snelle aanvallers van UNO. Gelukkig was Vico er als laatste man om de bal weer in alle rust naar de aanvallers te schieten. Het was wel duidelijk dat UNO niet met lege handen naar huis wilde gaan. Ze waren fanatiek en ze hadden enkele technische voetballers die instant gevaar stichtten. De verdediging van FC Purmerend stond echter zeer solide te verdedigen zodat UNO bijna geen kansen kreeg op een bal op de lat na. Door een voetblessure moest Jesse halverwege de eerste helft naar de kant zodat Maurits kon gaan vlammen. Hij maakte het de UNO-spelers moeilijk door ze net een stap voor te zijn. FC Purmerend was de betere partij maar kwam nog niet tot scoren.

Na de rust gelijk weer vechten voor de bal: Het stond immers nog 0-0. In de 24e minuut werd het dan toch uitgespeeld. Keano werd bediend door Vico waarna Keano doortikte naar Massi die vervolgens de 1-0 maakte. Het spel bleef op en neer golven met kansen voor FC Purmerend. Het lukte steeds maar niet om de score uit te breiden. Ralph probeerde het nog een keer maar miste. Maurits deed ook nog een poging maar helaas tevergeefs. Zelfs Nino kwam nog in een schietpositie terecht maar probeerde met een steekpass Keano nog in stelling te brengen. Pas in de 33e minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Jesse dribbelde via de rechterflank hard naar voren en speelde een UNO-verdediger uit waarna hij een voorzet gaf. Deze bal werd door een been van een UNO-speler van richting veranderd waardoor deze in het doel belandde. Dit leek de bevrijding om door te drukken. Echter, UNO gaf het nog niet op en Levi moest een paar keer in actie komen. In plaats van de 3-0 leek het eerder 2-1 te gaan worden. En jawel, diep in de extra tijd (vanwege blessures) werd het toch nog 2-1. De UNO-aanvallers waren vlug en omspeelden de verdediging en in de scrimmage tikte Ralph pardoes in eigen doel. Dat was ook de eindstand. De inzet van de toppers werd weer beloond en ze staan nu op de 3e plaats in de competitie. Een uitstekende prestatie! Het spel groeit nog steeds maar er moet worden gewaakt voor gemakzucht dat wedstrijden wel eventjes gewonnen worden. De komende weken staan er nog wedstijden op het programma met sterke tegenstanders. Andersom zien deze zelfde tegenstanders dat FC Purmerend een sterk team heeft dat zich inmiddels bovenaan in de competitie heeft gemeld en die lastig zijn te verslaan.