10'
46'

Onder 11 zaterdag, JO11-4, 5e klasse 04

12 november 2016 10:45

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SVA uit Assendelft op het programma. Toen ik vanmorgen naar buiten keek en zag dat de ruiten van de auto eerst ijsvrij gemaakt moesten worden ging het even door mijn gedachte “waar beginnen we aan”.  Maar zoals het echte Hollanders betaamd toch maar lekker in een verwarmde auto naar Assendelft gereden . De wedstrijd zou om 10.00 moeten beginnen en zou gespeeld worden in een heuse mini-arena. Dit zag er schitterend uit en toen bleek dat het shirt van de tegenstander ook nog heel veel weg had van het AJAX tenue, hoefde ik de jongens al bijna niet meer te motiveren.

Klokslag 10.00 begonnen onze jongens aan de wedstrijd, gade geslagen door een groot aantal ouders/opa/oma’s. Het begin ging wat gelijk op en kregen beide teams wat kleine kansjes.
Toch was het SVA dat door een onachtzaamheid na zo’n 10 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Niets aan de hand natuurlijk , het is nog vroeg in de wedstrijd, maar toch wel even een teken voor de jongens dat het niet vanzelf goed ging komen vandaag. Er moest gewerkt worden.
Uiteraard stond onze Killer voorin weer op scherp, Thijmen kapte 2 tegenstanders keurig uit en schoot beheerst binnen in de rechter benedenhoek.
1-1 , wel een terechte  tussenstand en ook tevens de ruststand.

In de kleedkamer aangegeven dat we vooral voorin de vrije ruimte moesten kiezen , zodat de voorhoede wat meer in het spel betrokken kon worden. Tom had dit al vroeg in de 2e helft door en brak , op zijn welbekende manier, door op de linkerkant en stuurde een paar tegenstanders het bos in en verzorgde een uitstekende voorzet die al even uitstekend door Thijmen tot doelpunt werd gepromoveerd. We stonden met 1-2 voor. We gingen niet inzakken maar vol voor het volgende doelpunt. De taken werden door een ieder goed uitgevoerd, de druk werd op de tegenstander gehouden. Zij kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas en dat was de verdienste van ons gehele team en zeker ook van Batu , die werkelijk alle ballen die in zijn buurt kwamen weer ver weg transporteerde.

Nou zou je zeggen dat de coach niets te klagen had, maar dat was dus niet zo, Ik ben de tel kwijtgeraakt maar ik durf te beweren dat er in totaal meer dan 10x in de wedstrijd veters opnieuw gestrikt moesten worden, met als gevolg dat wij vele malen toch even met een mannetje minder stonden te spelen.
Ik ga er maar gemakshalve van uit dat een ieder zijn veterstrik diploma heeft gehaald, zo niet dan bijgesloten de handleiding: Hoe strik ik mijn veters.

Ondertussen ging de wedstrijd gewoon door en lukte het Thijmen zelfs om zijn 3e doelpunt te maken, de bal werd nog onbedoeld aangeraakt en ietwat van richting verandert door Joey, maar het doelpunt komt gewoon op naam van Thijmen, geen zuivere  maar toch een hattrick. Klasse Thijmen.
De wedstrijd was gespeeld en met nog een paar minuten te gaan had de tegenstander zich voorgenomen om een aanslagje te plegen op de enkels van Tom. Met als direct gevolg dat Tom vroegtijdig met veel pijn het veld moest verlaten.
Gelukkig floot de scheidsrechter na zo’n 2 minuten af en waren wij weer 3 punten rijker.
Al met al een geslaagde wedstrijd jongens, het is toch wel regelmatig een genot om naar jullie te kijken, leuke combinaties. En achteraf de moeite waard om daarvoor in de kou te staan.

Volgende week geen competitie wedstrijd maar een beker wedstrijd tegen onze vrienden Purmersteijn.
Maar eerst nog ons leuke uitje naar de wedstrijd FC Volendam VS RKC Waalwijk waar ons team de players escorte zal verzorgen. Have Fun!!!!!