JO11-1 opent nieuwe competitie met tegenvallend gelijkspel

Onder 11 zaterdag, JO11-1, hoofdklasse 16

5 november 2016 10:00

Scheidsrechter

Arvid van Alen

Van Hoofdklasse-18 'gepromoveerd' naar Hoofdklasse-16: nieuwe tegenstanders, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vandaag kwam tegenstander De Blokkers uit (jawel) Blokker op bezoek. Op ons eigen vertrouwde E-veld mochten we aantreden voor, hopelijk, de eerste overwinning van de nieuwe competitie en tevens weer de eerste overwinning na een reeks tegenvallende resultaten... Helaas werd het 'm niet.

Omdat Elias en Duuk nog maar kort geleden geblesseerd waren en ook Daniël last had van zijn kuit, kregen we versterking uit de O10-1 van Kick en Merijn. Achteraf geen overbodige luxe, aangezien Elias nog steeds 'trekkebeende' en na 10 minuten alweer het veld moest verlaten en niet lang daarna ook Daniël om een wissel vroeg. Op dat moment stond het wel al 1-0 voor ons, door een mooie kopbal van Mika uit een goed genomen corner. FC Purmerend was dan ook de betere ploeg en als we wat zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen, had het al minstens 3-0 gestaan.

Na de openingstreffer bleven wij gevaarlijk maar ook De Blokkers kwam er af en toe goed door. Zoals vaak de afgelopen wedstrijden veroorzaakten we zelf het tegendoelpunt, door ons te verkijken op een relatief makkelijk te verdedigen bal. Door dit 'schoonheidsfoutje' stond hun aanvaller zomaar alleen voor Freek, zag deze iets te ver uit zijn doel staan en krulde de bal van een afstand zo over hem heen. Knap afgemaakt, al zie je zo'n mooie goal natuurlijk liever aan de andere kant.

Dat ook wij mooie doelpunten kunnen maken, bewees Yentl echter vlak voor rust. Hij hing al een tijdje in de lucht, omdat wij fysiek sterker waren en technisch gewoon beter dan onze component. Na een mooie combinatie tussen Ties en Yentl, speelde laatstgenoemde zichzelf knap vrij en schoot van een meter of 15 de bal snoeihard in het doel. Keeper kansloos, 2-1 voor ons. Dit was ook de ruststand en eigenlijk hadden we er allemaal vertrouwen in dat we deze wedstrijd naar ons toe gingen trekken..

De tweede helft was echter nog maar net aan de gang toen De Blokkers alweer de gelijkmaker binnen schoot. Na een afstandsschot ontstond er een scrimmage voor het doel die werd gewonnen door De Blokkers. Hun aanvaller reageerde attent en schoot de bal in de rebound binnen. Na deze tegenvaller ging het spel eigenlijk gelijk op. Wij waren wel iets beter maar dit resulteerde vooralsnog niet in de opgelegde kansen die we in de eerste helft wel kregen.

Rayan had in de slotfase nog wel de winnende treffer op zijn slof toen hij met een mooie steekpass alleen voor de keeper werd gezet maar helaas verzuimde het af te maken. Het was de zoveelste kans op een doelpunt die we lieten liggen, dus wat dat betreft paste het geheel in het beeld van de wedstrijd. 2-2 was de eindstand, wat toch wel aanvoelt als een verlies.

De eerste wedstrijd zit erop! We kunnen gerust stellen dat FC Purmerend zich vandaag tekort heeft gedaan en 2 punten heeft laten liggen. We waren beter maar het betaalde zich niet uit. Wel zagen we goede invalbeurten van Merijn en Kick. Goed gedaan jongens!

Volgende week maar weer 's winnen dacht ik zo?