Onder 11 zaterdag, JO11-1, hoofdklasse 16

21 januari 2017 10:00

Scheidsrechter

Arvid van Alen

De 'rust' tijdens de winterstop had het team wel even nodig. Daarvoor waren de resultaten namelijk niet al te best. Natuurlijk heeft het team niet stilgezeten. Een paar zaalvoetbaltoernooien (waarvan een 1e plaats op het kersttoernooi!), een paar trainingen en een heuse Kickboks-clinic, moesten het team in stelling brengen voor de hervatting van het seizoen. De verwachtingen waren dus hoog.

Schagen was vandaag de tegenstander. Hoewel het weer mooi was en helder, ging de ijzig koude wind door merg een been. De spelers leken er geen last van te hebben want die zaten van begin af aan lekker in de duels. Het was al snel duidelijk dat dit een fysieke wedstrijd zou worden, waarin FC Purmerend overigens de boventoon voerde. Arvid liet veel toe, soms tot grote frustratie van de ouders langs de kant. De ouders van de tegenstander welteverstaan! De tweede helft greep Arvid zelfs in en liep naar diezelfde ouders toe met de boodschap (denk ik): 'Mondje dicht, ik fluit!'

Toch was het een vrije trap voor FC Purmerend die de 1-0 voorsprong bracht. Na mooi samenspel trok Schagen aan de rem en haalde Duuk onderuit, een meter of 15 van het doel. Stijn koos ervoor om de bal direct te nemen i.p.v. voor te trekken en verraste daarmee keeper en medespelers. Een mooie goal en eindelijk weer 's een echte voorsprong voor de O11-1!

Schagen kreeg daarna wel kansen maar dankzij goed verdedigingswerk, en gebrek aan afmaken van de tegenstander, bleven we in het zadel. De echte grote kansen waren echter voor FC Purmerend. Vooral de poeier van Yentl, op zijn verjaardag, leek toch echt onderkant lat achter de keeper te verdwijnen maar Arvid stond te ver om het te zien. Doellijn-technologie had hier uitkomst geboden. ;)

Vlak voor rust mocht Schagen toch de gelijkmaker maken. Arvid floot voor een overtreding, nèt voordat de speler van Schagen de bal in het net joeg. Voordeelregel toepassen kon niet meer, want er was immers al gefloten. Uiteraard hadden de ouders hier weer geen goed woord voor over, vandaar dat er uit frustratie heel hard gejuicht werd toen de bal uit de vrije trap alsnog werd binnengeschoten. 1-1 was ook de ruststand en de ouders konden naar de kantine om even te ontdooien, tjee wat was het koud!

De tweede helft werd vrijwel direct geopend met een schot op de lat van Yentl, waarmee onze intentie meteen duidelijk werd gemaakt. We schakelden een standje bij en FC Purmerend had 100%-kansen om de score uit te bouwen. Toch bleef de 1-1 verbazingwekkend lang op het scorebord staan. Maar Stijn bracht weer de verlossing door Jan en alleman te verrassen en een vrije trap van 20 meter, zo achter de keeper te plaatsen. 2-1!

Na de 2-1 kwamen er minstens nog 3 open kansen om te scoren, dus de 3-1 voelde als een ontlading. Na mooi samenspel en overzicht bewaren, kon de inschuivende Dani (die op dat moment centraal stond) de bal prachtig binnenschieten. Dani verdiend overigens een compliment voor zijn goede spel vandaag. Overmorgen is het Chinees nieuwjaar, daar had het vast mee te maken. ;-)